Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Szolgáltatásként adja a HANA-t a HP

Gálffy Csaba, 2013. augusztus 27. 11:37
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Szoftverszolgáltatásként igénybe vehető a HP-tól az SAP HANA adatbázis és analitikai platformja. A szolgáltatás hamarosan globálisan elérhető lesz, első körben azonban csak ausztrál és új-zélandi ügyfelek vehetik igénybe.

Szoftverszolgáltatásként is értékesíti az SAP HANA analitikai platformját a HP - jelentette be a vállalat. A közlemény szerint a szolgáltatás először Ausztráliában és Új-Zélandon lesz elérhető, a Sydney mellett található Aurora adatközpontból, de hamarosan Észak-Amerikában és Európában is elindul.

A szolgáltatás igénybevétele mellett szól, hogy nincs kezdőtőkére szükség ahhoz, hogy valaki beugorjon az SAP HANA analitikai platformjába, a használat költségek időben szépen teríthetőek. Ugyan az összköltség várhatóan magasabb lesz így, mint ha a vásárló egyszerűen megvásárolna egy HANA célgépet a HP-tól és elhelyezné azt a saját adatközpontjában, az üzemeltetés és egyéb járulékos költségek beleszámításával a szolgáltatott HANA várhatóan nem lesz rossz üzlet.

HP AppSystem - ilyen bérelhető az adatközpontban.

A szoftverszolgáltatás (SaaS) havi előfizetési díjáért cserébe a HANA licenc és a hardver használati joga mellett üzemeltetést is kap a vásárló, a költségek az igénybe vett erőforrásokkal skálázódnak és akár havonta módosíthatóak felfelé vagy lefelé, az igényeknek megfelelően. A szerződéskötéskor a ZDnet információi szerint 5 éves hűséget kell vállalni, "tarifahűségre" azonban nincs szükség. Az új megoldás a HP Managed Cloud környezetben fut, vagy menedzselt virtuális privát felhőként vagy menedzselt privát felhőként, a közeli, regionális HP adatközpontban, SAP-minősítéssel rendelkező "HP AppSystem of SAP HANA" célgépeken.

A szoftverszolgáltatáson túl a HP egyéb HANA-szolgáltatásokat is bemutatott. A Migration Factory a HP szakemberei által megtervezett, végrehajtott és validált részleges vagy teljes adatköltözést jelenti HANA platformra, a HP Enterprise Services keretein belül. Implementation Services néven (értelemszerűen) implementációs és integrációs szolgáltatások illetve konzultáció vehető igénybe az SAP termékeihez.

A HANA-as-a-Service a HP szerint kissé más üzleti modellt használ, mint a hagyományos cloudalapú szoftverszolgáltatások. Ugyan az elsődleges hajtóerő itt is a méretgazdaságosság, ez elsősorban a HP szolgáltatói központjának kihasználtságára vonatkozik. Szó sincs ugyanis több tízezer alapszintű szerver működtetéséről az adatközpontban, a HP csak annyi AppSystemet üzemel be, ahány előfizetési szerződést valóban sikerül megkötni - tudta meg a The Register. Eszerint a szolgáltatás azért indult pont a déli féltekén, mert ott sikerült egy vásárlót először meggyőzni és megkötni a szerződést.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.