:

Szerző: Bodnár Ádám

2013. augusztus 22. 16:03

Telekom: egy weboldal mind helyett!

Az egységes márkaarculat és márkastruktúra jegyében csütörtökről péntekre virradóra megújul a Telekom weboldala: a www.t-home és www.t-mobile.hu domainekről a www.telekom.hu oldalra irányítják át a felhasználókat.

T-Mobile és T-Home helyett

A Telekom oldala nem csak formailag, hanem funkcionálisan is átalakul. Az előfizetők egy helyen, a www.telekom.hu domainen láthatják a cég teljes lakossági és kisvállalati kínálatát, legyen szó vezetékes vagy vezeték nélküli internetcsomagokról, tévéelőfizetésről, valamint különféle készülékekről. A T-Mobile és T-Home által kínált termékek és szolgáltatások eddig teljesen elkülönültek, az új weboldallal ez is megváltozik, egységes lesz a "bevásárlókosár", ahová vezetékes és mobil szolgáltatások egyaránt kerülhetnek.

"A vezetékes és mobil szolgáltatások közötti különbség egyre inkább eltűnik" - mondta egy mai sajtóbeszélgetésen Keszég Attila, lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettes. "A felhasználói élmény és környezet kiszélesedett és összemosódott, kár megkülönböztetni vezetékes és mobil internetet, a felhasználók egyszerűen az internetet használják."

Keszég elmondása szerint a hazai felhasználók hagyományosan nyitottak az újdonságokra, az innovációra, bár a válság után ez a hajlam kissé alábbhagyott, de a zűrös időszak elmúltával újra előtérbe kerültek a friss technológiák. Példaként a 4G/LTE hálózat népszerűsége hangzott el, a Telekomnak már több mint 40 ezer olyan ügyfele van, akik 4G/LTE díjcsomaggal és kompatibilis készülékkel egyaránt rendelkeznek, év végére a számuk pedig "több százezerre" emelkedhet. A cég kínálatában közel 40 4G/LTE-képes okostelefon és tablet található, számuk pedig egyre bővül. A Telekom 4G/LTE hálózata jelenleg 88 településen érhető el országszerte, a lakosságszámra vetített kültéri lefedettség pedig 35 százalék körüli, mondta el Szabó Melinda, lakossági marketingigazgató. Az év végére a Telekom azt várja, ez a mutató 40 százalék fölé emelkedik.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Telekom a mobileszközök mellett újabban nagy hangsúlyt fektet az egyéb elektronikai készülékekre is, amelyekkel a szolgáltatásainak értékesítését tudja támogatni. Ennek jegyében jelentek meg például a cég kínálatában Wi-Fi csatolóval rendelkező digitális fényképezőgépek, videojáték-konzolok, Blu-ray lejátszók és tévékészülékek is - a vállalat a tévépiacnak már több mint 10 százalékát tartja kézben, vagyis minden tizedik tévét a Telekom adja el itthon, előfizetései mellé.

Telekom app

A vállalat egy új okostelefonos alkalmazást is kiadott, a Telekom app mától letölthető Androidra és iOS-re, hamarosan pedig elkészül a Windows Phone verzió is. Az alkalmazás egyfelől lehetőséget ad az olyan ügyek intézésére, amit a weboldalon eddig is meg lehetett tenni (pl. egyenleg lekérdezése, számlafizetés, díjcsomaggal kapcsolatos információk), valamint kiváltja a Kapcsolat hűségkártyát is - a kedvezményre jogosító helyeken elég a telefonon látható kártyát megmutatni. Az alkalmazás érdekessége, hogy automatikusan azonosítja a felhasználót, a bejelentkezéshez és használathoz nem szükséges felhasználói nevet vagy jelszót megadni.

A HWSW kérdésére a Telekom képviselői elmondták, a T-Mobile és T-Home márkák kivezetése és a Telekommal történő lecserélése egy hosszú és lassú folyamat lesz, nincs szó akkora horderejű, látványos márkaváltásról, mint a Westel kivezetése idején. A cégnél nincs is külön büdzséje ennek a váltásnak, az a hétköznapi üzletmenet részeként, fokozatosan zajlik le.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.