Szerző: Hlács Ferenc

2013. augusztus 22. 13:17

Facebook-fényképező a Canontól

Facebook-barát fényképezőgépett mutatott be a Canon. A japán vállalat már létező PowerShot N készülékét egészítette ki egy Facebook gombbal, hogy fényképeinket bárhonnan azonnal megoszthassuk - legalábbis amíg van a közelben WiFi hálózat. A fényképező ősztől a gyártó online boltjából lesz megvásárolható.

A Facebook megszállottjainak kedvez a Canon új fényképezőgépével. A PowerShot N Facebook amellett, hogy formavilágát tekintve is elrugaszkodik a kompakt fényképezőgépeknél megszokott vonalaktól, egy dedikált Facebook-gombot is kapott, hogy képeinket egy mozdulattal közzétehessük. Több, a közösségi oldal nevével fémjelzett készülékkel is találkozhattunk már korábban, a HTC egyes telefonjain is találhatunk Facebook logóval felcímkézett gombot. Ugyancsak a tajvani gyártó, First nevű okostelefonján mutatkozott be a Facebook Home alkalmazás, ám valószínűtlen, hogy ezek sikere motiválta volna a Canont a fenti fényképezőgép megalkotására.

A PowerShot N alakja a jól ismert téglalap forma helyett inkább a négyzethez közelít, hátoldalán felhajtható, 2,8 hüvelykes LCD érintőkijelzővel. A gép 12,1 megapixeles CMOS szenzort kapott, valamint egy 28 milliméteres széleslátószögű lencsét, nyolcszoros optikai zoommal. A gép 1080p videó készítésére is képes. Mivel 3G, illetve 4G kapcsolódási lehetőség nincs benne, a fényképek megosztására csak WiFi hálózaton van lehetőség. A fényképező Facebook-mentes verzióját a gyártó a CES-en mutatta be, abban még csupán WiFi adatátviteli opciót találunk.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Akik nem érik be az okostelefonjukkal készített fényképek megosztásával, netán nincs türelmük megvárni míg számítógép közelébe érnek, a Facebook-barát PowerShot N-t szeptembertől nagyjából 300 dollárért vehetik meg, ám a készülék mezei változatával ellentétben, csupán a gyártó online boltjából, a Canon Directből lesz megvásárolható.

A Facebook PowerShot mellett a Canon három új fényképezőt is piacra dob WiFi csatlakozási képességgel, ezek a Powershot G16, S120 és az SX510. Ezek esetében sem sokkal nehezebb megosztani az éppen elkattintott fényképeket, a Canon CameraWindows alkalmazás segítségével ugyanis azok Android vagy iOS készülékekre továbbíthatók. A G16 és az S120 emellett DIGIC 6 jelfeldolgozó processzorral érkezik, ami a gyártó szerint magas ISO értékeknél is alacsonyan tartja a képzajt, továbbá egy új “Star” funkcióval is kiegészülnek, amelyet kifejezetten az éjszakai égbolt fotózására fejlesztettek. Az SX510 ősztől 250, az S120 450, a G16 pedig 550 dollárért lesz kapható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról