Szerző: Bodnár Ádám

2013. augusztus 22. 13:13

A legkisebb cégekre pályázik a Box.net

A Box.net a versenytársaihoz, például a Dropboxhoz, a Google Drive-hoz vagy a SkyDrive-hoz hasonlóan felhős tárhelyet és azon keresztül fájlmegosztást kínál. Azonban a felsorolt szolgáltatók inkább az otthoni felhasználókat és kisvállalatokat célozzák, a Box.net viszont kezdetektől fogva a nagyvállalatokra koncentrált - a Fortune 500 listán szereplő cégek 97 százaléka ügyfél.

Ezt egyébként olyan sikeresen tette, hogy mára 180 ezer céges ügyfelet gyűjtött, köztük olyan "nagy halakat" mint a Procter&Gamble, az EMC, a Panasonic, a Fujifilm, az Avaya, a Nokia Siemens Networks, a LinkedIn vagy a Red Bull. A nagyvállalati fókusz miatt a Box.net kissé elhanyagolta a kisebb cégeket, aminek az eredménye az lett, hogy a versenytársai megerősödtek ebben a szegmensben - a Box.netnek saját bevallása szerint sem volt igazán jó ajánlata a néhány fős vállalatok számára.

A lakossági fiók ugyan ingyen használható, de csak 5 gigabájt tárhelyet ad és erősen korlátozott a funkcionalitása, a legkisebb üzleti csomag pedig 1 terabájt tárhelyet és sok képességet kínál, de havonta és felhasználónként 15 dollárba kerül. A két csomag közé érkezik most a Starter fantázianevű konstrukció, amit legfeljebb 10 fős cégeknek kínál a Box.net. "Nem voltunk versenyképesek abban a szegmensben, ahová a Starter csomag érkezik" - mondta Aaron Levie, a Box.net vezetője. "Túlságosan magasak voltak az áraink."

A Starter csomagban összesen 100 gigabájt tárhely van és havi 5 dollárt kell érte fizetni felhasználónként. A legnagyobb tárolható fájlméret 2 gigabájt (a Business csomagban 5 gigabájt), de hiányzik belőle a Business csomagban alapfunkcióként kínált felhasználómenedzsment és az auditálás. A Business csomagra előfizetők számára is szolgált jó hírrel a cég. Mostantól ebben a díjcsomagban is használható az Active Directory integráció, ami korábban csak az Enterprise csomagban volt benne. Utóbbi egyébként korlátlan tárhelyet ad az előfizetőknek és széles körű kontrollt a megosztások felett az IT részlegek számára (pl. mobilon kikényszeríthető titkosítás, változatos használati statisztikák  biztonsági jelentések, delegálható adminfunkciók), lehetővé teszi a szolgáltatás saját arculathoz igazítását is, de felhasználónként 35 dollárba kerül egy hónapra.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az új dícsomaggal együtt a Box.net azt is bejelentette, az ingyenes lakossági csomagjának tárhelyét megduplázza, így mostantól 10 gigabájttal gazdálkodhatnak a felhasználók. Emellett érkezik egy Elite nevű csomag is a kínálatba, amely az Enterprise minden képességét tartalmazza, valamint korlátlan hozzáférést a Box.net Content API-hoz saját fejlesztésű alkalmazások készítéséhez, illetve tesztkörnyezetet is. Az Elite csomag ára nem nyilvános, feltehetően egyedi megállapodás alapján számlázza a cég.

A Box.net 2005-ös alapítása óta 300 millió dollár tőkét vont be eddig és jó úton halad a nagyság felé, és 2014-ben vagy 2015-ben akár a tőzsdére is mehet a vezér elmondása szerint. A cég termékét 180 ezer vállalatnál több mint 20 millióan használják, az árbevétel tavaly 150 százalékkal nőtt, idén pedig közel van a duplázódáshoz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról