Szerző: Bodnár Ádám

2013. augusztus 16. 11:26

Megint YouTube app nélkül maradt a Windows Phone

A Google és a Microsoft egyszer már összekülönböztek a Windows Phone-ra írt YouTube alkalmazás miatt, de a cégek akkor úgy döntöttek, együtt dolgoznak a megoldáson. Nos, ez látszólag nem nagyon sikerült.

HIRDETÉS

Androidon és iOS-en a kezdetektől fogva létezik hivatalos YouTube alkalmazás, Windows Phone-on azonban csak a mobil oldalt használhatták a felhasználók. A Microsoft májusban kiadott egy saját fejlesztésű appot Windows Phone 8-ra, lehetővé tette a videók offline letöltését és a hirdetések kikerülését is. azonban a Google a videomegosztó felhasználási feltételeinek megsértése miatt eltávolíttatta azt a piactérről. A cégek akkor azt ígérték, közösen fognak a megoldáson dolgozni.

A Microsoft mindenre hajlandó lenne

A Microsoft pár napja elérhetővé tett egy friss YouTube alkalmazást Windows Phone operációs rendszerre, azonban ez sem sok időt élt meg, a Google ugyanis használhatatlanná tette azt a videomegosztón található tartalmak elérésére. "Mindig is ugyanaz volt a célunk: olyan YouTube élményt nyújtani a Windows Phone felhasználóknak, ami felér az Android- és iOS-felhasználók által elérhetővel" - írja a hivatalos Microsoft-blogban a cég vezető jogászhelyettese, David Howard. "A Google tilatkozása nem csak a Google nyitottság melletti elkötelezettségével ellentétes, hanem olyan igényeken is alapul, amelyek a saját platformján vagy az Apple-én nincsenek jelen (persze mindkettő a Google keresőjét használja alapértelmezettként)."

Howard blogbejegyzése szerint a Google azt várta a Microsofttól, hogy egy HTML5-alapú YouTube kliensprogramot hozzon létre, miközben sem az Android, sem az iOS YouTube alkalmazása nem HTM5-alapú. A Microsoft megpróbált megfelelni ennek a kívánalomnak, de arra jutott a fejlesztőcsapat, egy egy ilyen alkalmazást HTML5-alapokon létrehozni túlságosan bonyolult és időigényes, és valószínűleg a Google saját androidos és iOS-es YouTube alkalmazásai is ezért nem alapulnak HTML5-ön.

Ezért a Microsoft úgy döntött, kiadja a saját YouTube alkalmazását a piactéren,miközben folytatja a közös munkát a Google-lel egy HTML5-alapú megoldáson. Ebben a friss alkalmazásban a Google korábbi észrevételeit figyelembe vették, már nem lehet letölteni a videókat, nem lehet kikerülni a hirdetéseket és nem lehet megnézni azokat a filmeket, amelyeket a jogtulajdonosok valamilyen ok miatt nem engedélyeztek mobilos megtekintésre. "Ez a Google-nek egy fillérjébe sem került, és azt gondolnánk, a Google-nak érdekében áll, hogy a Windows Phone-on futó YouTube alkalmazás új felhasználókat és további bevételt hozzon." A Google azonban letiltotta ezt az alkalmazást is az API-k felhasználási feltételeinek megsértésére hivatkozva, így hiába lehet letölteni a piactérről, a videomegosztón publikált tartalmak elérésére nem alkalmas többé.

Microsoft: kifogásokat keres a Google

"A Google olyan akadályokat gördít elénk, amiket nem tudunk átugrani, és ezt ők is pontosan tudják" - írja Howard. A keresőcég állítása szerint a Microsoft alkalmazásában nem mindig olyan hirdetések jelennek meg, amely a tartalomtulajdonosok érdekeit szolgálja. A Microsoft saját bevallása szerint a hirdetések megjelenítéséhez minden olyan információt és metaadatot felhasznál, amelyet a Google elérhetővé tesz a számára, Redmond kérte a Google-t, hogy ossza meg vele ugyanazokat az adatokat, amiket az iOS és Android klienssel, hogy pontosabban lehessen a hirdetéseket célozni, azonban a keresőcég ezt megtagadta. "Biztos vagyok benne, hogy meg tudnánk ezt oldani, ha a Google együttműködne, de a Google által felvetett problémákat ebben az esetben csak a Google tudná megoldani. Ha a Google blokkolja az appunkat, szívesen együttműködnénk velük ebben, teljesen a MIcrosoft költségére" - írja Howard.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Google azt is állítja továbbá, írja Howard, hogy a Microsoft alkalmazása nem felel meg a YouTube felhasználási feltételeinek. "Amit a Google valójában ez alatt ért az az, hogy az alkalmazásunk nem HTML5-alapú. Ezzel ez érvvel az a baj, hogy a Google maga sem felel ennek az előírásnak Androidon és iPhone-on. Megint csak azt tudom mondani, örömmel működünk együtt a Google-lal egy HTML5-alapú alkalmazáson, de nem kellene tőlünk olyasmit elvárni, amit sem Androidon, sem iPhone-on nem sikerült még megoldani."

A blogbejegyzés szerint a Google azzal is érvel, a Windows Phone-on futó alkalmazás rossz minőségű. A Microsoft szerint ez azért érdekes, mert a felhasználóktól érkező visszajelzések és az app értékelései egyaránt azt mutatják, a most kiadott alkalmazás sokkal jobb mint a 2010-ben megjelent eredeti YouTube app, ami nem csinált mást, mint elvitte a felhasználót a YouTube mobil oldalára. A Google emellett a brandinggel kapcsolatban is szót emelt, pedig a Microsoft saját bevallása szerint mindent megtett annak érdekében, hogy ezt a helyzetet tisztázza, többször felvette a kapcsolatot a keresőcéggel a brand használati jogával kapcsolatban és azt is egyértelműen jelzi, hogy az alkalmazás nem a Google terméke. "Na erre varrjatok gombot" - írja Howard.

"Szerintünk nyilvánvaló, hogy a Google egyszerűen nem akarja, hogy a Windows Phone felhasználói ugyanolyan élményt kapjanak mint az Android- és Apple-felhasználók, és az érveik csupán kifogások. Ettől függetlenül elkötelezettek vagyunk hogy a felhasználóinknak olyan élményt nyújtsunk amit megérdemelnek és örömmel dolgozunk együtt a Google-lel, hogy megoldjunk bármilyen jogos problémát."

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 19:59

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.