Szerző: Bodnár Ádám

2013. augusztus 13. 13:28

Biztonságos emailt kínálnak német szolgáltatók

Német internetszolgáltatók fognak össze, hogy az előfizetőik számára biztonságos, "lehallgatásmentes" emailszolgálatást nyújtsanak. A cégek úgy vélik, a PRISM-botrány kipattanása óta még nagyobb figyelem összpontosul a magánszféra védelmére, a németek pedig vevők lesznek a nagyobb biztonságra.

"A németeket nagyon zavarják a friss híradások az online kommunikáció és adatok esetleges megszerezhetőségéről" - mondta a kezdeményezésről René Obermann, a Deutsche Telekom elnök-vezérigazgatója. "A kezdeményezésünkkel ezeknek az aggodalmaknak kívánjuk elejét venni és biztonságosabbá szeretnénk tenni az emailforgalmat Németországban. A privát szféra védelme értékes." Júliusban a Der Spiegel német hírlap olyan cikket közölt, amely szerint az amerikai National Security Agency havonta közel félmilliárd német üzenet, például SMS és email metaadatait gyűjti össze nemzetbiztonsági céllal, a terrorizmus elleni harc zászlója alatt.

Az "Email made in Germany" szolgáltatás egyelőre a Deutsche Telekom és egy másik német szolgáltató, a United Internet előfizetői számára elérhető, de a cégek várják a további szolgáltatók csatlakozását. Bárki részt vehet a programban, amennyiben teljesíti a kötelező előírásokat: az emailforgalomnak alapértelmezésként titkosítottnak kell lennie és a levelek tárolására kizárólag Németországban működő számítógépeket lehet igénybe venni, így az előfizetők biztosak lehetnek benne, hogy a legszigorúbb jogi előírások védik az adataikat, azok között nem turkálhatnak amerikai kormányhivatalok.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

A lépés egyelőre inkább szimbolikus, mivel a résztvevő szolgáltatókon kívülről érkező vagy oda küldött levelek esetén semmi sem garantálja a levelek biztonságát. Mindazonáltal a Deutsche Telekom és a United Internet - amely a GMX.de és Web.de  domainen elérhető levelezőt üzemelteti - az országban található postafiókok majdnem kétharmadát tudhatja magáénak.

Németországban egyébként évek óta működik egy De-Mail nevű szolgáltatás, amelyet magánszemélyek és intézmények egyaránt igénybe vehetnek. A De-Mail regisztráció hivatalos iratok birtokában történik, az itt küldött üzenetek pedig ugyanolyan jogi státuszt élveznek mint a papíron elküldött levelek. A De-Mail azonban egy teljesen önálló üzenetküldő rendszer, amely nem is kompatibilis a "hagyományos" emailekkel.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 00:26

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.