Szerző: Koi Tamás

2013. augusztus 6. 13:49

Nem függetlenedhetnek a Sony kiadói

Nem válik le az anyavállalatról a Sony zene- és filmkiadó részlege, a Sony Music és a Sony Pictures, miután az igazgatótanács elutasította a legnagyobb részvényes javaslatát.

HIRDETÉS

A Sony Corporation része marad a Sony Pictures és a Sony Music film- és zenekiadó, miután a japán vállalat igazgatótanácsa a hét elején egyhangúlag elutasította a Third Point befektetési alap milliárdos vezetőjének, Daniel Loebnek a javaslatát. Loeb eredeti, májusi javaslata szerint a két cégnek önállóan kellett volna tőzsdére lépnie annak érdekében, hogy tartósan jobb pénzügyi teljesítményt nyújtsanak, mellyel részben kisegíthetik az elektronikai részleget. A tervek szerint a Sony az első körben a részvények 10-20 százalékát kínálta volna fel a befektetőknek, majd fokozatosan kivonult volna a vállalatból.

Loeb álláspontja szerint a tartalomgyártási üzlet jelentős profitot termel, emiatt jó értékeléssel futhatna a tőzsdén - jóval magasabbal, mint amennyit a Sony keretein belül él. A részleges vagy teljes eladás a Sonynak is jót tenne, fontos tőkét tudna a cég bevonni, amellyel újra beindíthatná a kutatás-fejlesztést és bevásárolhatná magát jelenleg bimbózó, de nagy növekedés előtt álló iparágakba.


Hirai Kazuo, a Sony vezérigazgatója: A Sony egy és örök

A Sony által ma kiadott közlemény szerint a tartalomszolgáltatások iránti folyamatosan növekvő keresletből a Sony kiadói részlegei fokozatosan, egyre nagyobb mértékben profitálhatnak a jövőben, a cégnél ezért úgy látják, hogy a részvényesek érdekeit jobban szolgálja, ha ezek a részlegek egy kézben maradnak. A vállalatnál emellett úgy látják, hogy ha a kiadói részlegek továbbra is száz százalékban a Sony kezében maradnak, az a jövőben hozzájárulhat a vállalaton belüli, hatékonyabb szinergiák kiépítéséhez.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Elemzők ugyanakkor arra hívják fel a figyelmet, hogy a Sony az elmúlt két évtizedben gyakorlatilag képtelen volt hatékonyan kihasználni azt, hogy az elektronikai és kiadói részlegek egy kézben vannak, miközben a piacon egyre kíméletlenebb versenytársak tűntek fel, melyek minden oldalról szorongatni kezdték a japán óriást. Bár a Sony komoly reményeket fűz hozzá, egyelőre kérdéses, hogy az év végén érkező új generációs játékkonzol, a PlayStation 4 révén jelentősen változhat ez a trend.

A Sonynál a kiadói részleg egyébként tradicionálisan stabilan nyereséges, míg az elektronikai divízió évek óta képtelen profitot termelni. A vállalat ugyan az előző, június 30-án véget ért pénzügyi negyedévben nyereséges lett, ez azonban tisztán az árfolyamhatás eredménye, ezt figyelmen kívül hagyva az árbevétel kis mértékben csökkent. A Sony Pictures és a Sony Music részleg összesen 2,7 milliárd dolláros bevételt ért el a negyedév során, üzemi eredménye mindkettőnek javult, összesen megközelítette a 150 millió dollárt, annak ellenére, hogy a Will Smith főszereplésével forgatott After Earth nem hozta a várt bevételeket.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 08:10

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.