Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Újabb fél év haladékot kapnak a Google Sync felhasználók

Koi Tamás, 2013. augusztus 01. 10:16
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Ismét féléves haladékot kapnak a Windows Phone tulajdonosok az ingyenes Google Sync szolgáltatás használatára, vagyis továbbra is szinkronizálhatják telefonjuk naptárját és névjegyzékét a Google felhőjével.

További hat hónappal meghosszabbította a Google a Windows Phone-alapú okostelefonok integrációjának lehetőségét az ingyenes Google Sync szolgáltatásba - derül ki a vállalat terméktámogatási oldalára tegnap kikerült tájékoztatásból. A keresőcég egyszer már a Microsofttal kötött megegyezés értelmében adott haladékot a redmondiak mobilplatformját választó felhasználóknak, ez a határidő tegnap járt volna le, a Google azonban az utolsó pillanatban hosszabbított, 2013. december 31-ig.

Mindez azt jelenti, hogy az új Windows Phone készüléket vásárló, vagy a telefonjukra újonnan Google-fiókot felkonfiguráló felhasználók az év végéig a Microsoft Exchange ActiveSync protokollal is szinkronizálhatják a Google fiókjukban található leveleiket, a névjegyzéket, valamint a naptárakat. A december végi dátumot követően új fiókok felvételére már nem lesz lehetőség, de a meglévő aktiválások megmaradnak, vagyis továbbra is használhatók maradnak a beállított fiókok Exchange ActiveSyncen keresztül is.

A Google döntése más gyártókat is érintett, a Windows Phone felhasználók esetében azonban komoly problémát okozott, hogy az operációs rendszer nem támogatja sem a CalDAV sem a CardDAV protokollokat, melyekkel a naptárbejegyzések és névjegyzék szinkronizációja alternatívaként elvégezhető. A Microsoft az év elején megígérte, hogy júliusig az operációs rendszer szintjén integrálja a fenti két protokoll támogatását, ám a frissítés (GDR 2) máig nem érkezett meg több készülékre. így egyebek mellett számos, nagy mennyiségben eladott Nokia Lumia modellre (Lumia 820/920).

A Microsoftnak több mint fél év állt a rendelkezésére a támogatás implementálására, a Google ugyanis tavaly decemberben jelentette be, hogy leállítja az ingyenes Google Syncet. A vállalat a nyílt forrású protokollokra való átállással indokolta a döntést, azonban a Google Apps for Enterprise felhasználói, valamint a kormányzati szervezeteknek szánt Government, valamint az oktatási intézményeknek kínált ingyenes Education csomagban továbbra is elérhető maradt  az Exchange ActiveSyncen keresztüli hozzáférés.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.