Szerző: Koi Tamás

2013. augusztus 1. 10:16

Újabb fél év haladékot kapnak a Google Sync felhasználók

Ismét féléves haladékot kapnak a Windows Phone tulajdonosok az ingyenes Google Sync szolgáltatás használatára, vagyis továbbra is szinkronizálhatják telefonjuk naptárját és névjegyzékét a Google felhőjével.

HIRDETÉS

További hat hónappal meghosszabbította a Google a Windows Phone-alapú okostelefonok integrációjának lehetőségét az ingyenes Google Sync szolgáltatásba - derül ki a vállalat terméktámogatási oldalára tegnap kikerült tájékoztatásból. A keresőcég egyszer már a Microsofttal kötött megegyezés értelmében adott haladékot a redmondiak mobilplatformját választó felhasználóknak, ez a határidő tegnap járt volna le, a Google azonban az utolsó pillanatban hosszabbított, 2013. december 31-ig.

Mindez azt jelenti, hogy az új Windows Phone készüléket vásárló, vagy a telefonjukra újonnan Google-fiókot felkonfiguráló felhasználók az év végéig a Microsoft Exchange ActiveSync protokollal is szinkronizálhatják a Google fiókjukban található leveleiket, a névjegyzéket, valamint a naptárakat. A december végi dátumot követően új fiókok felvételére már nem lesz lehetőség, de a meglévő aktiválások megmaradnak, vagyis továbbra is használhatók maradnak a beállított fiókok Exchange ActiveSyncen keresztül is.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Google döntése más gyártókat is érintett, a Windows Phone felhasználók esetében azonban komoly problémát okozott, hogy az operációs rendszer nem támogatja sem a CalDAV sem a CardDAV protokollokat, melyekkel a naptárbejegyzések és névjegyzék szinkronizációja alternatívaként elvégezhető. A Microsoft az év elején megígérte, hogy júliusig az operációs rendszer szintjén integrálja a fenti két protokoll támogatását, ám a frissítés (GDR 2) máig nem érkezett meg több készülékre. így egyebek mellett számos, nagy mennyiségben eladott Nokia Lumia modellre (Lumia 820/920).

A Microsoftnak több mint fél év állt a rendelkezésére a támogatás implementálására, a Google ugyanis tavaly decemberben jelentette be, hogy leállítja az ingyenes Google Syncet. A vállalat a nyílt forrású protokollokra való átállással indokolta a döntést, azonban a Google Apps for Enterprise felhasználói, valamint a kormányzati szervezeteknek szánt Government, valamint az oktatási intézményeknek kínált ingyenes Education csomagban továbbra is elérhető maradt  az Exchange ActiveSyncen keresztüli hozzáférés.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 05:09

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.