Szerző: Koi Tamás

2013. augusztus 1. 10:16

Újabb fél év haladékot kapnak a Google Sync felhasználók

Ismét féléves haladékot kapnak a Windows Phone tulajdonosok az ingyenes Google Sync szolgáltatás használatára, vagyis továbbra is szinkronizálhatják telefonjuk naptárját és névjegyzékét a Google felhőjével.

További hat hónappal meghosszabbította a Google a Windows Phone-alapú okostelefonok integrációjának lehetőségét az ingyenes Google Sync szolgáltatásba - derül ki a vállalat terméktámogatási oldalára tegnap kikerült tájékoztatásból. A keresőcég egyszer már a Microsofttal kötött megegyezés értelmében adott haladékot a redmondiak mobilplatformját választó felhasználóknak, ez a határidő tegnap járt volna le, a Google azonban az utolsó pillanatban hosszabbított, 2013. december 31-ig.

Mindez azt jelenti, hogy az új Windows Phone készüléket vásárló, vagy a telefonjukra újonnan Google-fiókot felkonfiguráló felhasználók az év végéig a Microsoft Exchange ActiveSync protokollal is szinkronizálhatják a Google fiókjukban található leveleiket, a névjegyzéket, valamint a naptárakat. A december végi dátumot követően új fiókok felvételére már nem lesz lehetőség, de a meglévő aktiválások megmaradnak, vagyis továbbra is használhatók maradnak a beállított fiókok Exchange ActiveSyncen keresztül is.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A Google döntése más gyártókat is érintett, a Windows Phone felhasználók esetében azonban komoly problémát okozott, hogy az operációs rendszer nem támogatja sem a CalDAV sem a CardDAV protokollokat, melyekkel a naptárbejegyzések és névjegyzék szinkronizációja alternatívaként elvégezhető. A Microsoft az év elején megígérte, hogy júliusig az operációs rendszer szintjén integrálja a fenti két protokoll támogatását, ám a frissítés (GDR 2) máig nem érkezett meg több készülékre. így egyebek mellett számos, nagy mennyiségben eladott Nokia Lumia modellre (Lumia 820/920).

A Microsoftnak több mint fél év állt a rendelkezésére a támogatás implementálására, a Google ugyanis tavaly decemberben jelentette be, hogy leállítja az ingyenes Google Syncet. A vállalat a nyílt forrású protokollokra való átállással indokolta a döntést, azonban a Google Apps for Enterprise felhasználói, valamint a kormányzati szervezeteknek szánt Government, valamint az oktatási intézményeknek kínált ingyenes Education csomagban továbbra is elérhető maradt  az Exchange ActiveSyncen keresztüli hozzáférés.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.