:

Szerző: Dojcsák Dániel

2013. július 31. 16:27

Androidra is megjött a hivatalos Microsoft Office

Tovább terjeszkedik a Microsoft irodai szoftvercsomagjának online verziójával és az iPhone-on futó változat után végre Androidra is elérhető az alapvető szerkesztési funkciókat is magában foglaló Office-alkalmazás.

Nem kellett sokat várni az iOS-verzió után, Androidra is megjelent az Office 365 mobilos kivezetése natív alkalmazás formájában. A két platformra készült appok között gyakorlatilag semmi különbség nincs, sem működésben, sem előfeltételekben. Az alkalmazásba kizárólag Office365 felhasználói fiókkal lehet belépni, akár csak olvasni, akár szerkeszteni akar valaki dokumentumokat - de a szerkesztés és olvasás internetkapcsolat nélkül is működik. A mobilos app minden olyan Office 365 előfizetéshez jár, amiben benne vannak az asztali alkalmazások is, bővebben az Office blogban lehet ezekről tájékozódni. A kipróbáláshoz, aktiváláshoz elegendő egy 30 napos próbaelőfizetés is.

Az app felépítése is teljesen megegyezik az iPhone-on futó változattal, a leghangsúlyosabb rész a legutóbb megnyitott dokumentumok listája, illetve az új dokumentum, prezentáció vagy táblázat létrehozása. A Microsoft természetesen nem húzta át a mobilos felületre az Office teljes palettáját, a két mobilverzióban a Word, az Excel és a PowerPoint domborodik ki (emellett elérhető Androidra a Lync kliens és a OneNote is). A szerkesztési lehetőségek igen soványak, leginkább arra való az app, hogy a már meglévő dokumentumokban tudjanak az emberek javítani, kiegészíteni, formázást igazítani és kommentálni. Az viszont szomorú, hogy tabletes alkalmazás a tervek szerint nem készül az androidos Office-ból, a nagyobb kijelzős készülékek esetén a Microsoft azt javasolja, hogy a felhasználók az Office Web Apps-ot vegyék elő - a helyzet az iOS esetében is azonos.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A dokumentumok tárolása nem csak helyben történik, hanem minden szinkronizálva van a Microsoft SkyDrive cloud tárhelyével, így viszont könnyedén meg lehet osztani a dokumentumot bárkivel, úgy, hogy egy későbbi gyors változtatás miatt nem kell újraküldeni a levelet egy kövér csatolmánnyal.

Az egyetlen dolog, amit nem lehet az Android appban, az az előfizetés. Míg az iPhone-osok közvetlenül innen is megvásárolhatják a hozzáférést, addig Androidon csak a már meglévő felhasználók tudnak bejelentkezni. Az app máris megjelent a Google Play Store-ban, de egyelőre csak az amerikai felhasználók tölthetik le mobiljukra. A Microsoft közleménye szerint fokozatosan jelenik majd meg az app további 33 nyelven összesen 117 országban. Néhány héten belül magyarul és Magyarországon is hozzáférhetünk az apphoz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.