Szerző: Koi Tamás

2013. július 23. 12:47

Olcsó Nokia LTE-hálózatokhoz: itt a Lumia 625

Nagy kijelzővel, fiatalos külsővel és gyors mobilkommunikációs kapcsolattal igyekszik hódítani a Nokia Lumia termékcsaládjának legújabb tagja, a 625.

Bejelentette legolcsóbb, LTE-hálózatokkal is kompatibilis okostelefonját a Nokia - a finn gyártó által ma bemutatott Lumia 625 nem csak ebben, hanem más paramétereit tekintve is kitűnik a kategória, valamint a termékcsalád többi tagja közül. Az új középkateógiás windowsos telefon 4,7 hüvelykes képátlójú kijelzővel lett ellátva, vagyis a Lumia 625 a Nokia választékának legnagyobb okostelefonja. Ez a kijelző ugyanakkor a készülék legnagyobb Achilles-sarka is egyben.

A 4,7 hüvelykes kijelző felbontása ugyanis csupán 480x800 pixel, vagyis a kijelző pixelsűrűsége alig haladja meg a 200 ppi-t. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy drágább telefonok kijelzőihez viszonyítva a Lumia 625 megjelenítője szemmel láthatóan jóval pixelesebb képet biztosít. A gyártó szerint a kijelző tartalma erős napfény mellett is jól látható, emellett a Nokia a Lumia 625 esetében átörökítette a szuperérzékeny érintőfelületet a drágább Lumiáktól, ami azt jelenti, hogy a telefont akár vékonyabb kesztyűben is lehet kezelni.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Lumia 625 a WVGA felbontású, szokatlanul nagy kijelző mellett a kategóriának megfelelő belsőt kapott - a telefont a Qualcomm 1,2 GHz-en ketyegő kétmagos Snapdragon S4 processzora hajtja, 512 MB rendszermemória és 8 GB háttértár társaságában (ez a memóriakonfiguráció jellemzi a Lumia 620-at és 520-at is). A háttértár kapacitása microSD-kártyákkal bővíthető.

A mobil egy szintén a kategóriájának megfelelő felbontású, 5 megapixeles képérzékelzővel ellátott kamerát kapott, melyet az eredetileg a Nokia új csúcs-kameramobiljához, a Lumia 1020-hoz fejlesztett Smart Camera alkalmazás vezérel. A telefon emellett már gyárilag biztosít FM-rádióvételi lehetőséget, vagyis jó eséllyel már a Windows Phone 8 operációs rendszer Amber kódnevű frissítésével érkezik a készülék.

A Nokia Lumia 625 még ebben a negyedévben a boltokba kerülhet a kulcspiacokon, köztük több európai országban, nettó 220 eurós áron. A mobil öt színben (narancs, sárga, zöld, fehér és fekete) lesz elérhető, a telefon hátlapja a hasonló célcsoportnak szánt Lumia készülékekkel megegyezően cserélhető.

a címlapról