Szerző: Koi Tamás

2013. július 23. 12:47

Olcsó Nokia LTE-hálózatokhoz: itt a Lumia 625

Nagy kijelzővel, fiatalos külsővel és gyors mobilkommunikációs kapcsolattal igyekszik hódítani a Nokia Lumia termékcsaládjának legújabb tagja, a 625.

HIRDETÉS

Bejelentette legolcsóbb, LTE-hálózatokkal is kompatibilis okostelefonját a Nokia - a finn gyártó által ma bemutatott Lumia 625 nem csak ebben, hanem más paramétereit tekintve is kitűnik a kategória, valamint a termékcsalád többi tagja közül. Az új középkateógiás windowsos telefon 4,7 hüvelykes képátlójú kijelzővel lett ellátva, vagyis a Lumia 625 a Nokia választékának legnagyobb okostelefonja. Ez a kijelző ugyanakkor a készülék legnagyobb Achilles-sarka is egyben.

A 4,7 hüvelykes kijelző felbontása ugyanis csupán 480x800 pixel, vagyis a kijelző pixelsűrűsége alig haladja meg a 200 ppi-t. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy drágább telefonok kijelzőihez viszonyítva a Lumia 625 megjelenítője szemmel láthatóan jóval pixelesebb képet biztosít. A gyártó szerint a kijelző tartalma erős napfény mellett is jól látható, emellett a Nokia a Lumia 625 esetében átörökítette a szuperérzékeny érintőfelületet a drágább Lumiáktól, ami azt jelenti, hogy a telefont akár vékonyabb kesztyűben is lehet kezelni.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

A Lumia 625 a WVGA felbontású, szokatlanul nagy kijelző mellett a kategóriának megfelelő belsőt kapott - a telefont a Qualcomm 1,2 GHz-en ketyegő kétmagos Snapdragon S4 processzora hajtja, 512 MB rendszermemória és 8 GB háttértár társaságában (ez a memóriakonfiguráció jellemzi a Lumia 620-at és 520-at is). A háttértár kapacitása microSD-kártyákkal bővíthető.

A mobil egy szintén a kategóriájának megfelelő felbontású, 5 megapixeles képérzékelzővel ellátott kamerát kapott, melyet az eredetileg a Nokia új csúcs-kameramobiljához, a Lumia 1020-hoz fejlesztett Smart Camera alkalmazás vezérel. A telefon emellett már gyárilag biztosít FM-rádióvételi lehetőséget, vagyis jó eséllyel már a Windows Phone 8 operációs rendszer Amber kódnevű frissítésével érkezik a készülék.

A Nokia Lumia 625 még ebben a negyedévben a boltokba kerülhet a kulcspiacokon, köztük több európai országban, nettó 220 eurós áron. A mobil öt színben (narancs, sárga, zöld, fehér és fekete) lesz elérhető, a telefon hátlapja a hasonló célcsoportnak szánt Lumia készülékekkel megegyezően cserélhető.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 7. 23:40

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.