Szerző: Koi Tamás

2013. július 11. 17:08

Alkalmazást csinál a videókból az Opera TV Snap

Új tartalomdisztribúciós módot kínál a videós tartalomtulajdonosok számára az Opera Software. Az Opera TV Snap segítségével minden videó HTML5-alapú futtatható alkalmazássá konvertálható, mely az cég okostévés alkalmazás-piacterében jelenhet meg.

Új módját kínálja a videós tartalomterjesztésnek az Opera Software. A cég új technológiája lehetővé teszi a tartalomtulajdonosok számára, hogy a videóikat az okostévék által futtatható alkalmazásokká konvertálják,  az így elkészült appokat pedig az Opera saját okostévés piacterén, a tévék mellett Blu-ray lejátszókon és más asztali médialejátszókon is elérhető Opera TV Store-ban helyezhetik el.

Az Opera TV Snap használata egyszerű és minimális időráfordítással jár a fejlesztők szerint: a video "konvertálása" a feltöltést követően alig egy percet vesz igénybe. A platform lényegében egy egységes médialejátszó-keretrendszert biztosít a tartalomtulajdonosnak, ahol a videói a saját maga által választott megkülönböztető jegyek alapján érhetők el (csatornaleírás, videoleírás, branding stb.). A piactéren alkalmazásként megjelenő csatornák vezérlése a lejátszóeszköz távirányítóján keresztül történhet.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A videós appok esetében az Opera minden feltöltést moderál annak érdekében, hogy ne kerülhessen jogsértő tartalom a TV Store-ba, emellett a mobilos alkalmazás-piacterekhez hasonlóan más szempontok (például leírás) alapján is vizsgálja, van-e keresnivalója a tartalomnak a piactéren. A rendszer a Dailymotion videomegosztó-szolgáltatásra épít, vagyis a videók feltöltéséhez, alkalmazások létrehozásához Dailymotion-fiókkal kell rendelkeznie a felhasználónak.

Az Opera 2011-ben nyitotta meg tévés alkalmazás-piacterét, mely teljes mértékben a HTML5-alapú appokra épít. A piactér minden tévével és digitális otthon eszközzel használható, mely az Opera SDK 3.1-es vagy újabb verziójára épül, vagy azzal kompatibilis (becslések szerint több tízmillió ilyen eszköz lehet forgalomban). A cég alkalmazás-piactere jelenleg a Sony, a TCL, a Humax és a MediaTek okostévékről és médialejátszókról érhető el.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.