Szerző: Koi Tamás

2013. július 11. 17:08

Alkalmazást csinál a videókból az Opera TV Snap

Új tartalomdisztribúciós módot kínál a videós tartalomtulajdonosok számára az Opera Software. Az Opera TV Snap segítségével minden videó HTML5-alapú futtatható alkalmazássá konvertálható, mely az cég okostévés alkalmazás-piacterében jelenhet meg.

HIRDETÉS

Új módját kínálja a videós tartalomterjesztésnek az Opera Software. A cég új technológiája lehetővé teszi a tartalomtulajdonosok számára, hogy a videóikat az okostévék által futtatható alkalmazásokká konvertálják,  az így elkészült appokat pedig az Opera saját okostévés piacterén, a tévék mellett Blu-ray lejátszókon és más asztali médialejátszókon is elérhető Opera TV Store-ban helyezhetik el.

Az Opera TV Snap használata egyszerű és minimális időráfordítással jár a fejlesztők szerint: a video "konvertálása" a feltöltést követően alig egy percet vesz igénybe. A platform lényegében egy egységes médialejátszó-keretrendszert biztosít a tartalomtulajdonosnak, ahol a videói a saját maga által választott megkülönböztető jegyek alapján érhetők el (csatornaleírás, videoleírás, branding stb.). A piactéren alkalmazásként megjelenő csatornák vezérlése a lejátszóeszköz távirányítóján keresztül történhet.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A videós appok esetében az Opera minden feltöltést moderál annak érdekében, hogy ne kerülhessen jogsértő tartalom a TV Store-ba, emellett a mobilos alkalmazás-piacterekhez hasonlóan más szempontok (például leírás) alapján is vizsgálja, van-e keresnivalója a tartalomnak a piactéren. A rendszer a Dailymotion videomegosztó-szolgáltatásra épít, vagyis a videók feltöltéséhez, alkalmazások létrehozásához Dailymotion-fiókkal kell rendelkeznie a felhasználónak.

Az Opera 2011-ben nyitotta meg tévés alkalmazás-piacterét, mely teljes mértékben a HTML5-alapú appokra épít. A piactér minden tévével és digitális otthon eszközzel használható, mely az Opera SDK 3.1-es vagy újabb verziójára épül, vagy azzal kompatibilis (becslések szerint több tízmillió ilyen eszköz lehet forgalomban). A cég alkalmazás-piactere jelenleg a Sony, a TCL, a Humax és a MediaTek okostévékről és médialejátszókról érhető el.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 02:16

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.