Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Alacsony roamingtarifák hívószám-megtartással

Koi Tamás, 2013. július 08. 08:41
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Egyedülállónak számító, a most csökkentett európai roamingdíjakhoz, sőt a belföldi tarifákhoz viszonyítva is lényegesen kedvezőbb roaming percdíjakat biztosító megoldással állt elő egy litván vállalkozás. A Roamer sokszor a belföldi tarifáknál is olcsóbb híváslehetőséget biztosít külföldön, GSM-hálózaton keresztül, hívószámcsere nélkül.

Meglepően kedvező feltételeket nyújtó, sokszor a hazai percdíjakhoz viszonyítva is lényegesen olcsóbb telefonálási lehetőséget biztosít külföldön egy frissen bejegyzett litván vállalkozás rendszere, a Roamer. A megoldás különlegessége, hogy nem a barangolás során (is) egyre népszerűbb VoIP-technológiára épít, helyette a hívások éppúgy GSM-hálózaton keresztül bonyolódnak, mint a normál roaminghívások. A szolgáltatás használatakor az előfizető egy helyi szolgáltató SIM-jét használja (ez is egyre népszerűbb gyakorlat a kártyafüggetlen készülékek tulajdonosainál), de mégis a saját számán maradjon elérhető, illetve azzal intézhesse a kimenő hívásokat.

A Roamer keretén belül a kimenő hívásokat egy letölthető alkalmazáson keresztül kezdeményezhetik a felhasználók, a bejövő hívásoknál a kezdeti beállításokat követően nincs szükség az alkalmazás háttérben futására. A Roamer a bejövő hívások esetén a hívásátirányításra épít, kimenő hívásoknál pedig visszahívatja a felhasználót a rendszer. A szolgáltatás működéséhez a belföldi hívószámon be kell állítani a hívásátirányítást a Roamer központi (belföldi tarifával elérhető) számára, mely a külföldön vásárolt SIM hívószámára továbbirányítja a hívásokat az aktiválást követően.

Kimenő hívásokat az alkalmazásból lehet indítani, a Roamer a szám kiválasztása után visszahívja a felhasználót és összekapcsolja a hívott féllel. A szolgáltatás előnye, hogy az ügyfél mindvégig használhatja hívások fogadására és kezdeményezésére a saját hívószámát, miközben a külföldi SIM által biztosított egyéb opciókat (például mobilnet) igénybe veszi.

A Roamer használatáért a Skype kreditekhez hasonlóan feltöltőkártyás csomagokban lehet fizetni, a minimális feltöltés 10 euró, vagyis nagyjából 2950 forint. Ez a legtöbb országban 200 perc fogadott és 100 perc indított hívásra elegendő, másodpercalapú számlázással. Bizonyos célországokban azonban ennél lényegesen kedvezőbb percdíjak is elérhetők - a bejövő hívásoknál a tarifára a helyi hívásátirányítás percdíja is rákerül (ez az összeg a mobilszolgáltatónak fizetendő és többnyire megegyezik a belföldi percdíjjal), vagyis az EU-n belül nem feltétlenül olcsóbb a hívásfogadás, mint a hatósági áras roamingtarifa esetében.

A szolgáltatás jelenleg a világ 52 országában érhető el, a működéséhez szükséges alkalmazást pedig egyelőre iOS és Android platformokon férhető hozzá.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.