Szerző: Koi Tamás

2013. július 8. 08:41

Alacsony roamingtarifák hívószám-megtartással

Egyedülállónak számító, a most csökkentett európai roamingdíjakhoz, sőt a belföldi tarifákhoz viszonyítva is lényegesen kedvezőbb roaming percdíjakat biztosító megoldással állt elő egy litván vállalkozás. A Roamer sokszor a belföldi tarifáknál is olcsóbb híváslehetőséget biztosít külföldön, GSM-hálózaton keresztül, hívószámcsere nélkül.

Meglepően kedvező feltételeket nyújtó, sokszor a hazai percdíjakhoz viszonyítva is lényegesen olcsóbb telefonálási lehetőséget biztosít külföldön egy frissen bejegyzett litván vállalkozás rendszere, a Roamer. A megoldás különlegessége, hogy nem a barangolás során (is) egyre népszerűbb VoIP-technológiára épít, helyette a hívások éppúgy GSM-hálózaton keresztül bonyolódnak, mint a normál roaminghívások. A szolgáltatás használatakor az előfizető egy helyi szolgáltató SIM-jét használja (ez is egyre népszerűbb gyakorlat a kártyafüggetlen készülékek tulajdonosainál), de mégis a saját számán maradjon elérhető, illetve azzal intézhesse a kimenő hívásokat.

A Roamer keretén belül a kimenő hívásokat egy letölthető alkalmazáson keresztül kezdeményezhetik a felhasználók, a bejövő hívásoknál a kezdeti beállításokat követően nincs szükség az alkalmazás háttérben futására. A Roamer a bejövő hívások esetén a hívásátirányításra épít, kimenő hívásoknál pedig visszahívatja a felhasználót a rendszer. A szolgáltatás működéséhez a belföldi hívószámon be kell állítani a hívásátirányítást a Roamer központi (belföldi tarifával elérhető) számára, mely a külföldön vásárolt SIM hívószámára továbbirányítja a hívásokat az aktiválást követően.

00:41
 

Roamer reduces roaming costs by up to 90%

Még több videó

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Kimenő hívásokat az alkalmazásból lehet indítani, a Roamer a szám kiválasztása után visszahívja a felhasználót és összekapcsolja a hívott féllel. A szolgáltatás előnye, hogy az ügyfél mindvégig használhatja hívások fogadására és kezdeményezésére a saját hívószámát, miközben a külföldi SIM által biztosított egyéb opciókat (például mobilnet) igénybe veszi.

A Roamer használatáért a Skype kreditekhez hasonlóan feltöltőkártyás csomagokban lehet fizetni, a minimális feltöltés 10 euró, vagyis nagyjából 2950 forint. Ez a legtöbb országban 200 perc fogadott és 100 perc indított hívásra elegendő, másodpercalapú számlázással. Bizonyos célországokban azonban ennél lényegesen kedvezőbb percdíjak is elérhetők - a bejövő hívásoknál a tarifára a helyi hívásátirányítás percdíja is rákerül (ez az összeg a mobilszolgáltatónak fizetendő és többnyire megegyezik a belföldi percdíjjal), vagyis az EU-n belül nem feltétlenül olcsóbb a hívásfogadás, mint a hatósági áras roamingtarifa esetében.

A szolgáltatás jelenleg a világ 52 országában érhető el, a működéséhez szükséges alkalmazást pedig egyelőre iOS és Android platformokon férhető hozzá.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

9

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 18. 00:06

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.