Szerző: Koi Tamás

2013. július 8. 08:41

Alacsony roamingtarifák hívószám-megtartással

Egyedülállónak számító, a most csökkentett európai roamingdíjakhoz, sőt a belföldi tarifákhoz viszonyítva is lényegesen kedvezőbb roaming percdíjakat biztosító megoldással állt elő egy litván vállalkozás. A Roamer sokszor a belföldi tarifáknál is olcsóbb híváslehetőséget biztosít külföldön, GSM-hálózaton keresztül, hívószámcsere nélkül.

Meglepően kedvező feltételeket nyújtó, sokszor a hazai percdíjakhoz viszonyítva is lényegesen olcsóbb telefonálási lehetőséget biztosít külföldön egy frissen bejegyzett litván vállalkozás rendszere, a Roamer. A megoldás különlegessége, hogy nem a barangolás során (is) egyre népszerűbb VoIP-technológiára épít, helyette a hívások éppúgy GSM-hálózaton keresztül bonyolódnak, mint a normál roaminghívások. A szolgáltatás használatakor az előfizető egy helyi szolgáltató SIM-jét használja (ez is egyre népszerűbb gyakorlat a kártyafüggetlen készülékek tulajdonosainál), de mégis a saját számán maradjon elérhető, illetve azzal intézhesse a kimenő hívásokat.

A Roamer keretén belül a kimenő hívásokat egy letölthető alkalmazáson keresztül kezdeményezhetik a felhasználók, a bejövő hívásoknál a kezdeti beállításokat követően nincs szükség az alkalmazás háttérben futására. A Roamer a bejövő hívások esetén a hívásátirányításra épít, kimenő hívásoknál pedig visszahívatja a felhasználót a rendszer. A szolgáltatás működéséhez a belföldi hívószámon be kell állítani a hívásátirányítást a Roamer központi (belföldi tarifával elérhető) számára, mely a külföldön vásárolt SIM hívószámára továbbirányítja a hívásokat az aktiválást követően.

00:41
 

Roamer reduces roaming costs by up to 90%

Még több videó

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Kimenő hívásokat az alkalmazásból lehet indítani, a Roamer a szám kiválasztása után visszahívja a felhasználót és összekapcsolja a hívott féllel. A szolgáltatás előnye, hogy az ügyfél mindvégig használhatja hívások fogadására és kezdeményezésére a saját hívószámát, miközben a külföldi SIM által biztosított egyéb opciókat (például mobilnet) igénybe veszi.

A Roamer használatáért a Skype kreditekhez hasonlóan feltöltőkártyás csomagokban lehet fizetni, a minimális feltöltés 10 euró, vagyis nagyjából 2950 forint. Ez a legtöbb országban 200 perc fogadott és 100 perc indított hívásra elegendő, másodpercalapú számlázással. Bizonyos célországokban azonban ennél lényegesen kedvezőbb percdíjak is elérhetők - a bejövő hívásoknál a tarifára a helyi hívásátirányítás percdíja is rákerül (ez az összeg a mobilszolgáltatónak fizetendő és többnyire megegyezik a belföldi percdíjjal), vagyis az EU-n belül nem feltétlenül olcsóbb a hívásfogadás, mint a hatósági áras roamingtarifa esetében.

A szolgáltatás jelenleg a világ 52 országában érhető el, a működéséhez szükséges alkalmazást pedig egyelőre iOS és Android platformokon férhető hozzá.

a címlapról