Szerző: Koi Tamás

2013. július 03. 15:56:00

A Docler kezében a NetLock

A Docler cégcsoport befektetésekkel foglalkozó tagja, a Docler Investments Kft. 2012 elején vásárolt többségi tulajdonrészt az első hazai minősített hitelesítés-szolgáltató vállalatban, a fennmaradó üzletrészre pedig vételi opciót szerzett, amelyet most érvényesített.

Július elejétől a Docler cégcsoport száz százalékos tulajdonába került az első hazai hitelesítés-szolgáltató vállalat, a NetLock Kft - áll a cég által kiadott sajtóközleményben. A Docler csoport befektetésekre specializálódott tagja, a Docler Investments még tavaly vásárolt többségi tulajdont a vállalatban, a fennmaradó üzletrészre vonatkozó vételi opcióját pedig most érvényesítette. Az üzlet anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra a felek.

A száz százalékos tulajdonrész-szerzés személyi változásokkal is jár, valamint a NetLock székhelye is megváltozik. 2013. júliustól a cég egyik alapítója, Rózsahegyi Zsolt távozik az ügyvezetői posztról, melyet 1996 óta töltött be. Az ügyvezetői feladatokat a NetLocknál 2010 óta dolgozó Molnár Ferenc veszi át. A szinergiák erősítése érdekében az immáron 100 százalékos Docler cégcsoporttag, a NetLock Kft. a székhelyét is a Docler Irodaházba helyezi át.


A Docler cégcsoport székháza

Python everywhere! Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt bárhol és bárki használhatja.

Molnár Ferenc 2010 óta irányítja a CityPass intelligens kártyarendszer és egyéb NetLock-termékek fejlesztését kutatás-fejlesztési osztályvezetőként. A NetLock Kft. új ügyvezetője programozó matematikusi és matematikatanári végzettséggel rendelkezik. Korábban a Bull Magyarországnál dolgozott rendszerintegrációs igazgatóként, azt megelőzően pedig a Freudenberg IT Hungary Kft-nél vezette a szoftverfejlesztési csapatot.

A felvásárlást végrehajtó Docler Investments Kft. 2011-ben jött létre a Docler cégcsoport kockázati tőkebefektetésekkel és felvásárlásokkal foglalkozó tagjaként. A társaság tőkével és a teljes cégcsoport tapasztalatával, valamint üzleti és technológiai infrastruktúrájával támogatja az olyan nagy növekedési potenciállal rendelkező cégeket, amelyek nem csak tulajdonosaik, hanem szélesebb közösség, de akár az ország számára is képesek értéket teremteni.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 19. 23:24

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.