Szerző: Hlács Ferenc

2013. július 3. 13:57

Ubisoft felhasználók: érdemes jelszót változtatni

Jelszavakat, felhasználóneveket és e-mail címeket loptak el a Ubisoft online rendszereiből. A behatolók banki információkhoz és egyéb személyes adatokhoz nem fértek hozzá, a jelszóváltoztatás azonban erősen ajánlott. Nem ez az első eset, hogy hackerek környékezik meg a játékfejlesztő céget.

A Ubisoft-felhasználók jobban teszik, ha a lehető leggyorsabban megváltoztatják jelszavaikat, a játékfejlesztő vállalat ugyanis kedden bejelentette, crackerek hatoltak be adatbázisába, ahol felhasználónevekhez, jelszavakhoz és e-mail címekhez fértek hozzá. Mivel a cég nem tárol fizetési információkat, bank- és hitelkártya adatok nem kerültek veszélybe.

A vállalat e-mailben értesítette ügyfeleit a történtekről, amelyben azt tanácsolja, - érdemes megfogadni - hogy azokon a weboldalakon is változtassanak jelszót, ahol az ellopottakkal megegyezőt használnak. Az Assasin’s Creed, a Just Dance és a Tom Clancy's The Division fejlesztője már dolgozik a hiba elhárításán, valamint a hatóságokkal együttműködve a tettesek kézre kerítésén.

'Azonnal megtettük a szükséges lépéseket az ügy lezárása érdekében, és teljes körű vizsgálatot indítottunk a megfelelő hatóságokkal, valamint külső és belső szakértőkkel együttműködve, hogy visszaállítsuk az összes érintett rendszer integritását” - próbálta megnyugtatni ügyfeleit a Ubisoft, hozzátéve, hogy bár biztonsági szakembereik mindent megtesznek a felhasználói információk védelme érdekében, egyetlen vállalat vagy szervezet sem zárhatja ki teljesen “bűnözők hasonló támadásait”.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Azt nem árulták el, melyik weblapjukat törték fel, milyen titkosítás védte az adatokat és pontosan hány felhasználót érint a probléma. Noha azt állítják, a támadás nem az ügyfelek információinak legnagyobb részét tartalmazó Uplay szolgáltatás ellen irányult, a jelszóváltoztatáshoz küldött linkben megtalálható annak URL-je.

Korábban is történ hasonló eset, 2010-ben a cég “Online Services Network” nevű DRM-szolgáltatását kerülték meg a Skid Row hackercsoport tagjai. A Ubisoft által használt DRM folyamatos online jelenlétet követelt meg a játékosoktól ha a cég termékeit akarták használni. A hackerek megoldásával azonban - amelyet néhány fájl formájában számos helyről letölthetővé tettek - a játék offline is folytatható lett. Ekkor nem szivárogtak ki felhasználói adatok, a Skid Row nyilatkozata szerint csupán a játékosok életét igyekeztek megkönnyíteni. A játékfejlesztő végül 2012-ben megszabadult sokat szidalmazott DRM megoldásától.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról