Szerző: Hlács Ferenc

2013. július 03. 13:57:00

Ubisoft felhasználók: érdemes jelszót változtatni

Jelszavakat, felhasználóneveket és e-mail címeket loptak el a Ubisoft online rendszereiből. A behatolók banki információkhoz és egyéb személyes adatokhoz nem fértek hozzá, a jelszóváltoztatás azonban erősen ajánlott. Nem ez az első eset, hogy hackerek környékezik meg a játékfejlesztő céget.

A Ubisoft-felhasználók jobban teszik, ha a lehető leggyorsabban megváltoztatják jelszavaikat, a játékfejlesztő vállalat ugyanis kedden bejelentette, crackerek hatoltak be adatbázisába, ahol felhasználónevekhez, jelszavakhoz és e-mail címekhez fértek hozzá. Mivel a cég nem tárol fizetési információkat, bank- és hitelkártya adatok nem kerültek veszélybe.

A vállalat e-mailben értesítette ügyfeleit a történtekről, amelyben azt tanácsolja, - érdemes megfogadni - hogy azokon a weboldalakon is változtassanak jelszót, ahol az ellopottakkal megegyezőt használnak. Az Assasin’s Creed, a Just Dance és a Tom Clancy's The Division fejlesztője már dolgozik a hiba elhárításán, valamint a hatóságokkal együttműködve a tettesek kézre kerítésén.

'Azonnal megtettük a szükséges lépéseket az ügy lezárása érdekében, és teljes körű vizsgálatot indítottunk a megfelelő hatóságokkal, valamint külső és belső szakértőkkel együttműködve, hogy visszaállítsuk az összes érintett rendszer integritását” - próbálta megnyugtatni ügyfeleit a Ubisoft, hozzátéve, hogy bár biztonsági szakembereik mindent megtesznek a felhasználói információk védelme érdekében, egyetlen vállalat vagy szervezet sem zárhatja ki teljesen “bűnözők hasonló támadásait”.

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy 10 alkalmas, 30 órás online képzéssel.

Azt nem árulták el, melyik weblapjukat törték fel, milyen titkosítás védte az adatokat és pontosan hány felhasználót érint a probléma. Noha azt állítják, a támadás nem az ügyfelek információinak legnagyobb részét tartalmazó Uplay szolgáltatás ellen irányult, a jelszóváltoztatáshoz küldött linkben megtalálható annak URL-je.

Korábban is történ hasonló eset, 2010-ben a cég “Online Services Network” nevű DRM-szolgáltatását kerülték meg a Skid Row hackercsoport tagjai. A Ubisoft által használt DRM folyamatos online jelenlétet követelt meg a játékosoktól ha a cég termékeit akarták használni. A hackerek megoldásával azonban - amelyet néhány fájl formájában számos helyről letölthetővé tettek - a játék offline is folytatható lett. Ekkor nem szivárogtak ki felhasználói adatok, a Skid Row nyilatkozata szerint csupán a játékosok életét igyekeztek megkönnyíteni. A játékfejlesztő végül 2012-ben megszabadult sokat szidalmazott DRM megoldásától.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 29. 11:58

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy 10 alkalmas, 30 órás online képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.