Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Vállalati SSD-gyártót vásárol a SanDisk

Bodnár Ádám, 2013. július 03. 11:38
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Kicsit több mint 300 millió dollárt ad a Smart Storage Systems vállalatért a SanDisk. A flashmemória-alapú termékek gyártójának ez a negyedik akvizíciója a vállalati adattárolás területén.

hirdetés

A SanDisk az egyik legnagyobb vállalat, ha flashmemória-alapú adattárolásról van szó, azonban a cég elsősorban a lakossági szegmensben van jelen memóriakártyáival, pendrive-jaival, illetve SSD-ivel.

A cég mindent megtesz azért, hogy betörjön a vállalati adattárolás területére, ahol jóval nagyobb nyereség érhető el. Ennek jegyében most kicsit több mint 300 millió dollárért megvásárolja a Smart Storage Systems céget, amely kifejezetten vállalati és katonai felhasználásra gyárt SSD-ket. A kaliforniai vállalat közvetetten a Silver Lake kockázati tőkebefektető tulajdonában van, éves forgalma mintegy 100 millió dollárt tesz ki mindössze. Összehasonlításképp: a SanDisk legutóbbi pénzügyi évében 5 milliárd dollár feletti bevételt könyvelhetett el, üzemi nyeresége megközelítette a 700 millió dollárt.

A Smart Storage Systems felvásárlását mindkét cég igazgatótanácsa jóváhagyta, a tranzakció a hatóságok hozzájárulása esetén augusztusban le is zárulhat. A felvásárolt vállalat mintegy 250 dolgozója a SanDisknél folytaja pályafutását. A Smart Storage Systems vállalati és katonai SSD-inek megkülönböztető technológiája a Guardian, amely az egy cellában több bitet tároló NAND flash lapkák fáradását hivatott kiegyenlíteni, ezáltal pedig a teljes lemez élettartamát és strapabírását javítani. A jövőben ez a technológia bekerülhet a SanDisk más termékeibe is.

A SanDisk az évek során a négy olyan céget is felvásárolt, amelyek vállalati adattárolásban utaznak: 2011-ben a vállalati SSD-kre szakosodott Pliant, 2012-ben a flashmemóriára optimalizált adatbázist fejlesztő Schooner Information Technology és a cache-elési megoldásokkal foglalkozó FlashSoft került a SanDisk tulajdonába, idén pedig a Smart Storage Systems került a SanDisk birtokába.

A kaliforniai cég várhatóan a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektet majd a flashmemóriás vállalati adattárolási megoldások fejlesztésére és értékesítésére, mivel a tömegpiacon ma már szinte lehetetlen a termékek közti megkülönböztetés, ezáltal az elérhető profit is igen alacsony. Ezt jól mutatja, hogy a SanDisk árbevétele két évvel ezelőtt még meghaladta az 5,6 milliárd dollárt, üzemi eredménye pedig az 1,4 milliárd dollárt is.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.