Szerző: Koi Tamás

2013. július 2. 11:12

Átmeneti kedvezménnyel csábítja a fiatalokat a Vodafone

Tegnap új feltöltőkártyás tarifával egészítette ki kínálatát a Vodafone Magyarország - a frissen létrehozott konstrukció kis összegű feltöltés mellé is biztosít viszonylag nagy mennyiségű adatforgalmat. Ez azonban csak korlátozott ideig él.

Július elsején új feltöltőkártyás tarifát vezetett be kínálatába a Vodafone Magyarország - a VitaMAX Prérmium Perc&Net az átlagosnál jóval nagyobb adatmennyiséget kínál kis összegű feltöltés mellé is, vagyis ideális megoldás lehet okostelefonos felhasználásra. A szolgáltató immár mondhatni szokásosan egy új belépőszintű androidos készüléket (Vodafone Smart Mini) is kínál a tarifa mellé.

Az új VitaMAX tarifa 3000 forintos feltöltés mellé biztosít 1 GB adatforgalmat, mely a feltöltéstől számított egy hónapig használható fel - a maradék egyenleg nem vihető át a következő számlázási ciklusba. A kereskedelmi forgalomban szeptember 30-ig elérhető tarifa beszéd- és SMS-forgalomra egységes, 46,5 forintos percdíjat, valamint SMS darabárat biztosít.

A VitaMAX Prémium Perc&Net egy további, nagyon jelentős korláttal is rendelkezik: az említett 1 gigabájtos adatforgalom a feltöltés után csak a december 31-ig igényelt feltöltésekre vonatkozik, ezt követően a szolgáltató a korábbi adatforgalom mindössze 5 százalékát, 50 megabájtnyi forgalmat biztosít ugyanolyan feltételek mellett. Az új tarifa tehát a magyarországi kínálathoz viszonyítva bár kétségtelenül kedvező ajánlatnak tűnik okostelefonos felhasználásra, ennyire idényjellegű megoldása eddig egyetlen szolgáltatónak sem volt még a hazai piacon.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az új tarifa megalkotása során alighanem az okostelefon-használatra fogékonyabb, jelenleg még nem okostelefon-használó rétegek megszerzése, majd később minél nagyobb számú feltöltőkártyás ügyfél előfizetéses tarifákra történő átmigrálása lehetett a cél a VitaMAX Prémium Perc&Net bevezetésével. Emellett cél lehet az adathasználat ideiglenes élénkítése is a szolgáltató hálózatán, hiszen bár a Vodafone rendelkezik a legnagyobb lefedettségű 3G-s hálózattal Magyarországon, a szolgáltató mind az ügyfélszámban, mind használatban le van maradva versenytársaitól.

Egyelőre azt sem tudni még biztosan, hogy a már említett legnagyobb lefedettségű 3G-s hálózat meddig maradhat ténylegesen a legnagyobb, a nagy lefedettség eléréséhez szükséges frekvenciák egy részét ugyanis olyan frekvenciaaukció alapján használja immár több mint egy éve a Vodafone, melynek eredményét idén februárban jogerősen megsemmisítették.

a címlapról