Szerző: Gálffy Csaba

2013. június 28. 09:24

Elérhető a Visual Studio 2013 előzetese

Bemutatta népszerű fejlesztői keretrendszerének következő kiadását a Microsoft. A Visual Studio 2013 számos, a hibakeresést és diagnosztikát megkönnyítő képességet kapott, bővebb C++11 támogatással. A .NET 4.5.1 gyorsabb lett.

HIRDETÉS

A Microsoft szinte összes termékét átállította egyéves kiadási periódusra. Így van ez a Visual Studio esetében is, a tavalyi VS 2012 után idén érkezik a Visual Studio 2013. Az integrált fejlesztői környezet mellett a szoftverház bejelentette a .NET keretrendszer új kiadását is, a Windows 8.1-gyel érkező verzió száma 4.5.1 lesz.

Visual Studio 2013 és .NET 4.5.1

A kiadással a Microsoft a fejlesztők két régóta hangoztatott kérését is teljesítette. Egyrészt megjelent .NET alatt is az olyan visszatérő értékek megjelenítése (debuggerben), amelyeket nem tárol semmilyen deklarált változó. Ez a funkció eddig csak C++-hoz volt eddig elérhető, immár .NET-ben is használható. A másik az Edit and Continue ("szerkeszt és folytat") funkció implementálása 64 bites kódban, amely lehetővé teszi, hogy töréspontoknál megállítsuk az alkalmazást, futás közben módosítsuk azt, majd folytatódjon a futás.

Edit and Continue 64 bites kódban is

A .NET 4.5.1 a Windows 8.1 és a Visual Studio 2013 részeként érhető el, azokkal együtt települ. A futtatókörnyezet külön csomagként telepíthető Windows 7, Windows 8 és a megfelelő Windows Server kiadásokra. Telepítéskor a 4.5.1 a 4.5-ös verziót váltja (visszafelé kompatibilis módon), a korábbi kiadás nem lesz elérhető többé a rendszeren. A .NET 4.5.1 a Microsoft szerint gyorsabban fut sokmagos rendszereken néhány optimalizációnak köszönhetően, a fejlesztés azonban elsősorban új diagnosztikai funkciókra és a hibakeresére fókuszált. Ezek mellett megjelent néhány C++ 11-es szabvány támogatása, mint a konstruktorok delegálása, a raw string literalok, variadic template-ek és explicit konverziós operátorok.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Windows 8.1, Visual Studio 2013 és .NET 4.5.1 együttes használata esetén elérhető az aszinkron alkalmazások hibakeresése is. A fejlesztői környezet új kiadásában a Call Stack ablakban követhető a program aktuális állapota, így az is megfigyelhető, hogy a párhuzamos utasítások esetleg hol, hogyan akadtak össze, állítják le az alkalmazás működését. Az aszinkron debug funkció .NET, JavaScript és C++ kód hibakeresését támogatja. A Visual Studio 2013 Preview úgynevezett "go-live" licenc alatt érhető el, vagyis az ezzel készített  alkalmazásokat nem csak tesztelni lehet, hanem éles üzemben is használhatóak, eladhatóak. A szoftver a Microsoft oldaláról tölthető le.

Visual Studio 2012 Update 3

Az előzetesek mellett megjelent a Visual Studio 2012 harmadik frissítésének végleges kiadása is. A VS2012.3 csomag elődeihez hasonlóan új funkciókat és hibajavításokat hoz, azonban az új képességek helyett ezúttal már a hibajavítások kapták a főszerepet. A frissítés telepítésére szükség van a VS2012-VS2013 átjárhatóság megteremtéséhez, ha mindkét környezetet szeretnénk egy fejlesztéshez használni. Az Update 3 akkor is szükséges, ha a VS2012-t Windows 8.1 Preview rendszeren fogjuk futtatni (valószínűleg azért, mert utóbbi már a .NET 4.5.1 kiadásával érkezik).

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 21:26

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.