Szerző: Koi Tamás

2013. június 26. 10:02

Videohívás beépülők nélkül: itt a Firefox 22

Tegnap megjelent a Firefox webböngésző legújabb, 22-es verziója, melynek egyik kulcseleme a böngészőn belüli hang- és videohívásokat lehetővé tevő WebRTC-támogatás.

A Mozilla tegnap az eredeti ütemtervnek megfelelően elérhetővé tette a Firefox webböngésző legújabb, 22-es verzióját, mely a felszín alatt több fontos újítást és fejlesztést is tartalmaz a szokásos hibajavítások mellett. Így az új verzió immár támogatja a WebRTC protokollt, illetve egy olyan JavaScript-modul is bekerült a motorba, mely megfelelő optimalizáció esetén jelentősen gyorsíthatja a webes alkalmazások futtatását.

Az összes változás közül a Mozilla a legnagyobb jelentőséget a WebRTC (Web Real-Time Communications) bekapcsolásának tulajdonítja - a nyílt forrású API-t támogató modul eddig is ott volt a Firefoxban (a 18-as verzió óta), ám alapbeállítás szerint ki volt kapcsolva. A WebRTC API lehetővé teszi, hogy a webfejlesztők böngészőben futó hang- és videohívási lehetőséggel lássanak el egy weboldalt, külön beépülőmodul (például Adobe Flash) meghívása nélkül. A WebRTC felkarolása jelentős részben a Google-nek köszönhető, a Chrome és az Opera már régóta kezeli az API-t. A WebRTC-nek a PC-s és mobilos böngészők mellett a Mozilla saját mobilos operációs rendszerében, a Firefox OS-ben is kulcsszerepet szán.


Forrás: Mozilla

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

A Firefox 22 tartalmaz továbbá egy új JavaScript-modult, az OdinMonkey névre keresztelt asm.js a fejlesztők ígérete szerint jelentősen gyorsíthatja a kódfuttatást, feltéve, hogy a webfejlesztők optimalizálják a kódot. Ez, valamint az új verzióban szintén megjelenő WebGL-optimalizáció a Mozilla szerint hozzájárulhat ahhoz, hogy a fejlesztők látványosabb és gyorsabb webalkalmazásokat (jellemzően játékokat) készítsenek.

A Mozilla a teljesítményoptimalizációkon és új funkciók bevezetésén túl több biztonsági rést is befoltozott a Firefox 22-vel. A 21-es verzió óta felfedezett és kijavított 17 sebezhetőségből 7 kapott kritikus besorolást. A Firefox 22 különböző platformokra készült kiadása elérhető a Mozilla letöltési oldaláról. A böngésző új verziója a már telepített, korábbi kiadásokra automatikusan frissül.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 00:44

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.