Szerző: Koi Tamás

2013. június 25. 10:04

Biztonságos munkakörnyezet iOS-re és Androidra a BlackBerrytől

A BlackBerry az eredeti ütemtervnek megfelelően tegnap útjára bocsátotta Secure Work Space nevű komplett mobilmenedzsment, illetve virtuális munkakörnyezetet támogató megoldását iOS-re és Androidra.

A versenytársak által gyártott készülékek magas szintű menedzselésére alkalmas megoldást indított útjára tegnap a BlackBerry. Az okostelefon-piac egykor meghatározó szereplője a saját fejlesztésű BlackBerry 10 platform mellett az év eleje óta megújult mobilmenedzsment szolgáltatásával is megpróbálja régi és új ügyfeleit elérni. A most útnak indított Secure Work Space lényegében egy a személyes profiltól teljesen elkülönített munkakörnyezetet kínál a szenzitív adatokkal dolgozó nagyvállalati és kormányzati ügyfeleknek okostelefonos környezetben.

A Secure Work Space működését az új platformmal egy időben az év elején debütált BlackBerry Enterprise Service 10 menedzsment-konzolján keresztül vezérelhetik a mobilflottákat felügyelő vállalati rendszergazdák. A korábbi funkciók (távoli törlés, jelszózár, lokalizálás stb.) mellett az új szoftver lényegében egy teljes mértékben menedzselt, biztonságos munkakörnyezetet kínál az iOS-es és androidos eszközön.

Ennek a munkakörnyezetnek a része többek közt egy a vállalati e-mailek fogadására és megjelenítésére alkalmas e-mail kliens, a Secure Work Space-nek emellett saját naptáralkalmazása és névjegyzéke van, illetve egy a legszigorúbb biztonsági hitelesítéseknek megfelelő, teljes HTML5-kompatibilitást nyújtó böngészőt is integrált a környezetbe a BlackBerry. A Secure Work Space munkakörnyezetet az alkalmazott megfelelő autentikáció (single sign-on) útján érheti el, a rendszerbe belépve pedig semmilyen információ (fájlok, vágólap stb.) nem másolható át vagy osztható meg a privát környezettel.

A BlackBerry szerint a multiplatformos rendszer egyik legnagyobb előnye a biztonságos vállalati mobilhasználat mellett a rugalmas bővíthetősége. A Secure Work Space környezetbe a vállalat könnyűszerrel integrálhatja saját alkalmazásait is, melyek ugyanazon a titkosított adatcsatornán keresztül kommunikálhatnak, mint a rendszer alap alkalmazásai. A megoldás működéséhez nincs szükség külön VPN-infrastruktúrára, ugyanakkor szükséges hozzá a BlackBerry Enterprise Service 10, mely eszközönként, mennyiségtől és egyéb kedvezményszinttől függően adott összegű licencdíj fejében használható.

A BlackBerry a januári bevezetése óta eddig nagyjából 18 ezer BlackBerry Enterprise Service 10 rendszert telepített régi és új ügyfeleinek - a cég a régi BlackBerry Enterprise Serverről átálló felhasználóknak igyekszik minden támogatást megadni, beleértve a képzéseket és licencdíj-kedvezményeket.

a címlapról

dualsense

0

Bemutatkozott a PS5 kontrollere

2020. április 8. 12:30

A Sony az elődökhöz képest alaposan átrajzolt vezérlője DualSense néven debütál.