Szerző: Bodnár Ádám

2000. szeptember 11. 00:04

Az Intel komoly árengedménnyel támogatja a Pentium 4 processzoros rendszerek elterjedését

Intel-közeli források jelentése szerint a vállalat komoly anyagi hozzájárulással kívánja segíteni az ősszel megjelenő Pentium 4 proceszorra épülő számítógépek elterjedését. 2000 negyedik negyedéve során a PC-gyártók minden Pentium 4 processzoros gép után 70$-t kapnak, 2001 első negyedévében ez az összeg 60$ lesz.

Az Intel célja, hogy a Pentium 4 processzoros gépek már a megjelenéskor se kerüljenek többe, mint 2500 dollár. A chipgyártó óriás terveit egyedül a Rambus DRAM memóriamodulok árai és az AMD nehezítheti meg.

Ez utóbbi cég várhatóan a Pentium 4 bejelentésének idején fog jelentős árcsökkentést végrehajtani, javítva processzorainak versenyképességét. Az AMD jelenlegi csúcsprocesszora, az 1,1 GHz sebességű Athlon ma 853 dollárba kerül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról