:

Szerző: Koi Tamás

2013. június 10. 11:39

Tömegtelefon LTE-hálózatokhoz: itt a Samsung Galaxy Ace 3

Az LTE-alapú mobilhálózatok terjeszkedésével egyre több olyan okostelefon jelenik meg, mely képes a gyorsabb adathálózat nyújtotta előnyöket kiaknázni. A Samsung ma világossá tette, hogy szándékai szerint az LTE-alapú kommunikáció többé nem a csúcskategóriás készülékek kiváltsága: itt a Galaxy Ace 3.

Bejelentette új, középkategóriás okostelefonját a Samsung, mely ebben a szegmensben elsők közt adhatja meg nagyobb tömegek számára a hozzáférést a mobilszolgáltatók LTE-hálózatához. A Galaxy Ace termékcsalád harmadik generációjához tartozó egyes modellek képesek a HSxPA mellett LTE-alapú hálózatokhoz is csatlakozni, bár az egyelőre nem világos, hogy ebből a változatból pontosan mely régiók részesülhetnek.

A különböző piacokra szánt Galaxy Ace 3 készülékek felszereltsége és tudása a kijelzőt tekintve nem tér el egymástól: mindkét változat 4 hüvelykes, 480x800 pixeles felbontású LCD-vel rendelkezik, emellett az 5 megapixeles kamera tekintetében sincs különbség a két modell közt. Az új Galaxy Ace a rádiós egységtől függetlenül 1 GB rendszermemóriával rendelkezik, valamint a legfrissebb Android-verzió kerül a telefonok beépített háttértárára.

Ez a háttértár az LTE-s és a HSPA-s modellektől függően 8 vagy 4 GB lehet (ennek jelentős részét lefoglalja a rendszerkörnyezet és a gyárilag telepített alkalmazások), melyet maximum 64 GB-os microSD-kártyával lehet majd bővíteni. A két típusba két különböző órajelű rendszerprocesszor kerül, az LTE-s modell kétmagos, 1,2 GHz-es CPU-val, a HSPA-s testvér 1 GHz-en ketyegő kétmagos processzorral rendelkezik - a rendszechipek gyártóját egyelőre nem hozta nyilvánosságra a Samsung.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A rádiós képességek mellett, illetve részben azzal összefüggésben más-más akkumulátor is kerül az új Galaxy Ace 3 modellekbe. A HSPA-s verzió egy 1500 mAh-s áramforrást kap, míg az LTE-s variáns mellé egy 1800 mAh-s akkumulátort csomagol a gyártó, ennek megfelelően az utóbbi modell minimális mértékben vastagabb és nehezebb is lesz, a készülék tömege eléri a 120 grammot, vastagsága pedig a 10 millimétert.

A Samsung egyelőre nem közölte, hogy a világ különböző régióiban a két telefon mely típusai kerülhetnek forgalomba, a magyar vásárlóknak biztató hír lehet, hogy az LTE-s variáns Nagy-Britanniában biztosan kapható lesz - az országban működő LTE-szolgáltatók ugyanazt a frekvenciát használják az LTE-hálózathoz, mint hazánkban a Magyar Telekom vagy a Telenor. A Galaxy Ace 3-ról további részleteket (így vélhetően a javasolt fogyasztói árat is) egy jövő heti londoni rendezvényen árulhat el a Samsung.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.