Szerző: Koi Tamás

2013. június 10. 11:39

Tömegtelefon LTE-hálózatokhoz: itt a Samsung Galaxy Ace 3

Az LTE-alapú mobilhálózatok terjeszkedésével egyre több olyan okostelefon jelenik meg, mely képes a gyorsabb adathálózat nyújtotta előnyöket kiaknázni. A Samsung ma világossá tette, hogy szándékai szerint az LTE-alapú kommunikáció többé nem a csúcskategóriás készülékek kiváltsága: itt a Galaxy Ace 3.

HIRDETÉS

Bejelentette új, középkategóriás okostelefonját a Samsung, mely ebben a szegmensben elsők közt adhatja meg nagyobb tömegek számára a hozzáférést a mobilszolgáltatók LTE-hálózatához. A Galaxy Ace termékcsalád harmadik generációjához tartozó egyes modellek képesek a HSxPA mellett LTE-alapú hálózatokhoz is csatlakozni, bár az egyelőre nem világos, hogy ebből a változatból pontosan mely régiók részesülhetnek.

A különböző piacokra szánt Galaxy Ace 3 készülékek felszereltsége és tudása a kijelzőt tekintve nem tér el egymástól: mindkét változat 4 hüvelykes, 480x800 pixeles felbontású LCD-vel rendelkezik, emellett az 5 megapixeles kamera tekintetében sincs különbség a két modell közt. Az új Galaxy Ace a rádiós egységtől függetlenül 1 GB rendszermemóriával rendelkezik, valamint a legfrissebb Android-verzió kerül a telefonok beépített háttértárára.

Ez a háttértár az LTE-s és a HSPA-s modellektől függően 8 vagy 4 GB lehet (ennek jelentős részét lefoglalja a rendszerkörnyezet és a gyárilag telepített alkalmazások), melyet maximum 64 GB-os microSD-kártyával lehet majd bővíteni. A két típusba két különböző órajelű rendszerprocesszor kerül, az LTE-s modell kétmagos, 1,2 GHz-es CPU-val, a HSPA-s testvér 1 GHz-en ketyegő kétmagos processzorral rendelkezik - a rendszechipek gyártóját egyelőre nem hozta nyilvánosságra a Samsung.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A rádiós képességek mellett, illetve részben azzal összefüggésben más-más akkumulátor is kerül az új Galaxy Ace 3 modellekbe. A HSPA-s verzió egy 1500 mAh-s áramforrást kap, míg az LTE-s variáns mellé egy 1800 mAh-s akkumulátort csomagol a gyártó, ennek megfelelően az utóbbi modell minimális mértékben vastagabb és nehezebb is lesz, a készülék tömege eléri a 120 grammot, vastagsága pedig a 10 millimétert.

A Samsung egyelőre nem közölte, hogy a világ különböző régióiban a két telefon mely típusai kerülhetnek forgalomba, a magyar vásárlóknak biztató hír lehet, hogy az LTE-s variáns Nagy-Britanniában biztosan kapható lesz - az országban működő LTE-szolgáltatók ugyanazt a frekvenciát használják az LTE-hálózathoz, mint hazánkban a Magyar Telekom vagy a Telenor. A Galaxy Ace 3-ról további részleteket (így vélhetően a javasolt fogyasztói árat is) egy jövő heti londoni rendezvényen árulhat el a Samsung.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 07:43

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.