:

Szerző: Bodnár Ádám

2013. június 6. 17:10

A rendszergazdákat kutatja a Microsoft, az FSF.hu és a HWSW

Közösen próbálja meg feltérképezni a hazai IT-üzemeltetők technológiahasználati szokásait a Microsoft Magyarország, a szabad szoftveres közösséget összefogó FSF.hu Alapítvány és a HWSW kiadó. Az ITPRO 2013 kutatás az eddigi legnagyobb szabású hazai kezdeményezés az üzemeltetők preferenciáinak kutatására.

A hazai informatikai üzemeltetők szokásainak feltérképezésére indított kezdeményezést a Microsoft Magyarország, az FSF.hu Alapítvány, valamint a HWSW kiadó (HWSW.hu, HUP.hu). A három szervezet közösen dolgozott ki egy kérdőívet, amely a rendszergazdák, rendszerüzemeltető szakemberek preferenciáit igyekszik kideríteni, például a PC-, tablet- és okostelefon-használat, a kedvenc szoftverek, a fontosnak tartott technológiák, illetve a szakmai érdeklődés és karrierfejlesztés tekintetében.

A kérdőív kitöltése mindössze öt percet vesz igénybe. Az együttműködés során az érintett felek személyes adatokat nem gyűjtenek és nem használnak, de a kérdőív minden kitöltőjének lehetősége van megadni az e-mail címét, amelyre a kutatás lezárultával a szervezők értesítést küldenek az eredmények publikálásáról. Ezt követően a kitöltők email-címét a szervezők azonnal és végleg törlik, azt semmilyen más célra nem használják fel.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A szervezők tervei szerint a kérdőíves kutatást évről évre megismétlik majd, hogy folyamatosan pontos képük legyen az IT-üzemeltetők igényeiről. A kutatás eredményeinek feldolgozása után a résztvevők publikálni fogják az adatokat, hogy az eredményekből a szakma és a közösség is profitálhasson.

Kérjük, segítsd te is munkánkat, a hazai IT-üzemeltető társadalom alapos megismerését a kérdőív kitöltésével, amelyet ezen a linken lehet elérni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.