Szerző: Bodnár Ádám

2013. június 6. 17:10

A rendszergazdákat kutatja a Microsoft, az FSF.hu és a HWSW

Közösen próbálja meg feltérképezni a hazai IT-üzemeltetők technológiahasználati szokásait a Microsoft Magyarország, a szabad szoftveres közösséget összefogó FSF.hu Alapítvány és a HWSW kiadó. Az ITPRO 2013 kutatás az eddigi legnagyobb szabású hazai kezdeményezés az üzemeltetők preferenciáinak kutatására.

A hazai informatikai üzemeltetők szokásainak feltérképezésére indított kezdeményezést a Microsoft Magyarország, az FSF.hu Alapítvány, valamint a HWSW kiadó (HWSW.hu, HUP.hu). A három szervezet közösen dolgozott ki egy kérdőívet, amely a rendszergazdák, rendszerüzemeltető szakemberek preferenciáit igyekszik kideríteni, például a PC-, tablet- és okostelefon-használat, a kedvenc szoftverek, a fontosnak tartott technológiák, illetve a szakmai érdeklődés és karrierfejlesztés tekintetében.

A kérdőív kitöltése mindössze öt percet vesz igénybe. Az együttműködés során az érintett felek személyes adatokat nem gyűjtenek és nem használnak, de a kérdőív minden kitöltőjének lehetősége van megadni az e-mail címét, amelyre a kutatás lezárultával a szervezők értesítést küldenek az eredmények publikálásáról. Ezt követően a kitöltők email-címét a szervezők azonnal és végleg törlik, azt semmilyen más célra nem használják fel.

A szervezők tervei szerint a kérdőíves kutatást évről évre megismétlik majd, hogy folyamatosan pontos képük legyen az IT-üzemeltetők igényeiről. A kutatás eredményeinek feldolgozása után a résztvevők publikálni fogják az adatokat, hogy az eredményekből a szakma és a közösség is profitálhasson.

Kérjük, segítsd te is munkánkat, a hazai IT-üzemeltető társadalom alapos megismerését a kérdőív kitöltésével, amelyet ezen a linken lehet elérni.

a címlapról