:

Szerző: Koi Tamás

2013. június 3. 14:02

Rendszerbenchmark 32 szálon - itt az AIDA64 3.0

Megjelent az AIDA64 rendszerdiagnosztikai- és sebességmérő alkalmazáscsalád legújabb, 3.00-s verziója, mely a legújabb processzorok felismerése mellett egyedülálló sebességmérő modullal gazdagodott.

Megjelent a magyar fejlesztésű AIDA64 rendszerdiagnosztikai- és sebességmérő alkalmazáscsalád legújabb, 3.00-s verziója, mely a program immár több éves pályafutásának egyik legfontosabb frissítési állomása. Az új kiadás többek közt továbbfejlesztett sebességmérő-modult kapott, mely a processzor gyorsítótárának és a memóriának a képességeit behatóbban, pontosabban képes vizsgálni.

A FinalWire által fejlesztett termékcsalád új kiadása alapjaiban újraírt memóriasávszélesség-mérést, illetve memóriakésleltetés-sebességmérést tartalmaz, amelyek immár AVX2, AVX és SSE optimalizációt is kaptak. A fejlesztők véleménye szerint jelenleg nincs más olyan szoftver a piacon, ami többszálú (multi-threaded) sávszélesség benchmarkokat teljes csomagban kínálna. Az AIDA64 új verziója már 32 szálon is képes mérni az olvasási, írási és másolási sávszélességet. A régebbi processzorok támogatása érdekében természetesen minden sebességmérés és a stabilitásteszt elérhető 32 bites változatban is.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A legújabb AIDA64 frissítés teljes körűen támogatja az AMD "Kabini" és Intel "Haswell" rendszerprocesszorokat, illetve bővített lapkakészlet-információkat tartalmaz az Intel "Lynx Point" és "Lynx Point-LP" PCH-khoz, valamint az Intel "Haswell" integrált memóriavezérlőhöz is. A v3.00-s verzió támogatja a legújabb AMD Radeon és NVIDIA GeForce grafikus vezérlőket, monitorozza az OpenGL és GPGPU információkat, valamint hőmérséklet- és hűtőventilátor-figyelést is végez a legújabb GPU-khoz.

Az AIDA64 legújabb verziója elérhető a FinalWire weboldaláról. szokás szerint két változatban (Extreme Edition, Business Edition). Utóbbi eszközleltár- és távfelügyeleti célokra is használható, míg előbbi elsősorban az otthoni felhasználók igényei alapján készült.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 16:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.