Szerző: Koi Tamás

2013. június 3. 14:02

Rendszerbenchmark 32 szálon - itt az AIDA64 3.0

Megjelent az AIDA64 rendszerdiagnosztikai- és sebességmérő alkalmazáscsalád legújabb, 3.00-s verziója, mely a legújabb processzorok felismerése mellett egyedülálló sebességmérő modullal gazdagodott.

Megjelent a magyar fejlesztésű AIDA64 rendszerdiagnosztikai- és sebességmérő alkalmazáscsalád legújabb, 3.00-s verziója, mely a program immár több éves pályafutásának egyik legfontosabb frissítési állomása. Az új kiadás többek közt továbbfejlesztett sebességmérő-modult kapott, mely a processzor gyorsítótárának és a memóriának a képességeit behatóbban, pontosabban képes vizsgálni.

A FinalWire által fejlesztett termékcsalád új kiadása alapjaiban újraírt memóriasávszélesség-mérést, illetve memóriakésleltetés-sebességmérést tartalmaz, amelyek immár AVX2, AVX és SSE optimalizációt is kaptak. A fejlesztők véleménye szerint jelenleg nincs más olyan szoftver a piacon, ami többszálú (multi-threaded) sávszélesség benchmarkokat teljes csomagban kínálna. Az AIDA64 új verziója már 32 szálon is képes mérni az olvasási, írási és másolási sávszélességet. A régebbi processzorok támogatása érdekében természetesen minden sebességmérés és a stabilitásteszt elérhető 32 bites változatban is.

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát?

Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát? Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

A legújabb AIDA64 frissítés teljes körűen támogatja az AMD "Kabini" és Intel "Haswell" rendszerprocesszorokat, illetve bővített lapkakészlet-információkat tartalmaz az Intel "Lynx Point" és "Lynx Point-LP" PCH-khoz, valamint az Intel "Haswell" integrált memóriavezérlőhöz is. A v3.00-s verzió támogatja a legújabb AMD Radeon és NVIDIA GeForce grafikus vezérlőket, monitorozza az OpenGL és GPGPU információkat, valamint hőmérséklet- és hűtőventilátor-figyelést is végez a legújabb GPU-khoz.

Az AIDA64 legújabb verziója elérhető a FinalWire weboldaláról. szokás szerint két változatban (Extreme Edition, Business Edition). Utóbbi eszközleltár- és távfelügyeleti célokra is használható, míg előbbi elsősorban az otthoni felhasználók igényei alapján készült.

a címlapról