Szerző: Koi Tamás

2013. május 23. 15:21

Ingyenes tartalomközvetítő hálózatot indít a Discovery

Saját online tartalomközvetítő hálózatot indít a héten a Discovery Networks, a Discovery ismeretterjesztő csatorna tulajdonosa. A tartalomtulajdonos az új online csatornán ingyenesen tesz elérhetővé bizonyos sorozatokat, a cél a fiatalabb korosztály elérése.

HIRDETÉS

Saját online tartalomdisztribúciós csatornával lép piacra az ismeretterjesztő műsorokban utazó Discovery Networks. A TestTube-nak nevezett szolgáltatáson (a szó egyébként magyarul kémcsövet jelent) keresztül a tartalomtulajdonos 15, korábban kizárólag a tévészolgáltatók műsorkínálatában elérhető sorozatát lehet majd megtekinteni ingyenesen. A cég bízik benne, hogy ezzel sikerül elérni majd azokat a fiatalabb nézői rétegeket is, akik a hirdetők elsődleges célcsoportját képezik, ugyanakkor egyre kevesebbet tévéznek.

A 15 sorozat ennélfogva elsősorban a fiatal, 30 év alatti, a tudomány és a technológia világa iránt fokozott érdeklődést mutató férfiakat célozza majd. A TestTube műsorainak megtekintéséhez nem szükséges semmilyen tévészolgáltatásra előfizetni, a sorozatrészeket több különböző platformon, így egyebek mellett a YouTube-on keresztül, játékkonzolokra készített alkalmazások révén, illetve a társaság saját weboldalán lehet majd megtekinteni.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Discovery több hasonló profilú versenytársával egyetemben egyre több nézőt veszít a gyorsan változó tartalomfogyasztási szokásoknak köszönhetően. A Nielsen legutóbbi felmérései szerint a 35 év alatti korosztály egyértelműen az online tartalomfogyasztás irányába mozdul, a lineáris televíziózás helyett. A kutatócég szerint a Discovery Networks legnézettebb csatornája, a Discovery Channel a 18-34 éves korosztályban tavaly a nézőinek 6 százalékát elveszítette, jóllehet a csatorna növelni tudta az össznézőszámot.

A TestTube részben a Discovery által tavaly felvásárolt Revision3 nevű online tartalomdisztribúciós és produkciós cég hálózatát használja majd. A nagyobb médiavállalatok és tartalomtulajdonosok az utóbbi időszakban több ilyen cégben is tulajdonrészt is szereztek, hasonló céllal. Tavasszal a Time Warner és a Bertelsmann vásárolt hasonló disztribúciós hálózatot, míg ebben a hónapban a DreamWorks Animation fizetett 33 millió dollárt a tiniknek szóló Awesomeness YouTube-hálózatért.

A TestTube egyelőre csak bizonyos piacokon lesz elérhető, régiónkban a szolgáltatás várhatóan csak későbbi időpontban indulhat majd.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 16:29

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.