Szerző: Dojcsák Dániel

2013. május 9. 12:53

A 3D-s nyomtatás a húzótéma az idei TechShow-n

Idén június 11-én, ötödik alkalommal rendezi meg a Mobilitás és Multimédia Klaszter a hazai piac egyik legfontosabb technológiai kiállítását. A cél továbbra is az, hogy a már kézzelfogható termékkel vagy szolgáltatással rendelkező magyar startupok és akár nagyobb cégek is megmutathassák munkáikat a hazai értő és laikus közönségnek.

A korábbi éveknek megfelelően idén is nyílt pályázaton lehet jelentkezni a TechShow előzetes bemutatóra, egészen május 13-ig. Ezt követően egy független szakmai zsűri kiválasztja a 18 legjobb, legígéretesebb projektet, amik egy előadás formájában és a kiállításon is megmutathatják magukat június 11-én az Akvárium Klubban.

Mutasd meg magad!

A május 13-án záródó pályázaton elsősorban olyan hazai vállalkozások vagy több vállalkozás szövetségéből létrejövő infokommunikációs technológiákra épülő projektek jelentkezését várják, amelyek fejlesztése az elmúlt három éven belül történt. A korábbi években a színpadon állt többek közt a Mixgar termékkel azóta számos díjat besöprő Digital Natives, a legnagyobb tévégyártókra azóta már előtelepített Fuso (korábban HomeSys / Hybridbox), vagy éppen a nagyvállalati ügyfeleket kiszolgáló TCT Hungary a Callmix nevű okos-ügyfélszolgálati megoldással.

Az idei évben a TechShow zászlójára többek közt a 3D nyomtatás és a machine-to-machine kommunikáció és a mobilos adatbiztonság témái lesznek feltűzve, illetve megjelenik a biotechnológia is, mint perspektíva. A pályázók közül, akik ezeken a területeken tudnak izgalmas eredményeket felmutatni, azok magabiztosan várhatják az eredményhirdetést.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

“Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a hazai infokommunikációs és technológiai szcéna azon kevés szektor egyike, amely a makroszintű nehézségek ellenére képes volt nemzetközi sikertörténeteket is generálni. Ahhoz azonban, hogy ne egyedi sztorikról, hanem masszív tendenciáról beszélhessünk, folyamatos utánpótlásra van szükség – ennek elősegítése a TechShow elsőszámú küldetése. – mondta el Málnay Barnabás, az MMKlaszter vezetője.

Sűrű hét lesz

A TechShow konferencia részén elhangzó előadások mellett a 3D nyomtatás egy kapcsolódó rendezvényen is felbukkan. A szomszédos Design Terminálban a FreeDee Printing Solutions-szel szervezett több napos “3D Printing Show” első, szakmai nyitónapja is ugyanekkor lesz.

Szintén a TechShow-val párhuzamosan zajlik majd a világ legrangosabb mérnök-konferenciájaként számon tartott IEEE ICC, ezúttal Budapesten. A két rendezvény közt a szervezők számítanak átjárásra, a TechShow résztvevői fontos nemzetközi kapcsolatokkal is gazdagodhatnak.  A hivatalos versenyfelhívás az MMKlaszter honlapján olvasható el, a nevezési űrlap ugyanerről az oldalról tölthető le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról