Szerző: Bodnár Ádám

2013. április 30. 08:35

Sokoldalú mobil háttértár a Kingstontól

A Kingston 2011-ben kezdte meg Wi Drive nevű termékének forgalmazását, amely egy külső háttértár vezeték nélküli kapcsolódási képességgel mobil eszközök számára. A termék először csak iOS operációs rendszerrel működött együtt, később megérkezett az Android-kompatibilitás is, most pedig egy új verzió.

A Kingston szerint a Wi Drive kedvező fogadtatásra talált, a vásárlók csak azt fájlalták, hogy a beépített memória kapacitása véges, nem bővíthető. Erre az igényre reagálva készült a mobile Lite Wiress, amely a megvásárolható legnagyobb pendrive-ok vagy memóriakártyák segítségével gyakorlatilag végtelenre tudja kibővíteni egy okostelefon vagy tablet tárkapacitását. Ez a kütyü nem tartalmaz beépített flash háttértárat, van rajta ellenben USB-csatlakozó és SD-kártyafoglalat, így lehetővé teszi háttértár csatlakoztatását olyan mobil eszközökhöz is, amelyek nem rendelkeznek USB-porttal vagy kártyahellyel.

A Mobile Lite Wireless többféle feladatra alkalmas. Az eszköz vezeték nélküli hálózaton képes megosztani a hozzá csatlakoztatott memóriakártya vagy USB-s háttértár tartalmát. Egyelőre iOS alá készült el az a kliens, amelyből elérhető a Mobile Lite Wireless tartalma, illetve módosíthatók a beállításai, de a vállalat rövidesen elkészül az androidos verzióval is, amelyet a Windows Phone 8 alkalmazás követhet.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A készülék saját vezeték nélküli hálózatot hoz létre (802.11g/n), ehhez kell annak a mobil eszköznek csatlakoznia, amelyről a felhasználó el szeretné érni a megosztott tartalmakat. A mobile Lite Wirelessbe szerencsére beépítettek "Bridge Mode-ot", így az képes egy Wi-Fi hálózati kapcsolatot megosztani a csatlakozó eszközökkel (iPhone, iPod touch vagy iPad), hogy azok ne maradjanak internet nélkül.

A Mobile Lite Wireless működését egy 1800 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amely a vállalat szerint egy feltöltéssel 5 óra folyamatos működést tesz lehetővé. Az áramforrást nem csak magának az eszköznek a működésére lehet használni, hanem okostelefon vagy tablet töltésére is, vagyis külső pótakkumulátorként is bevethető a Mobile Lite Wireless, ha minden kötél szakad.

A készülék először az Egyesült Államokban lesz kapható, mégpedig 70 dolláros áron. A Kingstonéhoz hasonló termékek már korábban is léteztek, ilyen például a Corsai Voyager Air, vagy a Seagate Satellite Wireless Plus, azonban ezek beépített merevlemezt tartalmaznak, nem bővíthetőek, nehezebbek és drágábbak is a Mobile Lite Wirelessnél, 200 dollár körüli áron vásárolhatók meg. Igaz, a képességeit bizonyos tekintetben túlmutatnak a Kingston termékén, a Voyager Ethernet-csatlakozóval is rendelkezik, a Seagate meghajtójában pedig DLNA szerver is található, valamint webszerver, amelyen keresztül bármilyen készülék elérheti a rajta tárolt állományokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.