Szerző: Bodnár Ádám

2013. április 24. 11:50

Feltámadt az okostelefonok piacán az LG

Végre beindultak az LG eladásai az okostelefon-piacon, a cég meg tudta duplázni tavalyi első negyedéves számait. A konzumelektronikai és informatikai részleg azonban lehúzta az amúgy jól teljesítő cég pénzügyi eredményeit.

Az LG meghatározó szereplője volt néhány éve a mobiltelefonok piacának, azonban az okostelefon-korszak beköszöntével a koreai cég kiszorult a legnagyobb gyártók közül, mivel nem tudta időben felvenni a fonalat, termékei nem találkoztak a kereslettel. Az elmúlt pár év erőfeszítése most végre látható eredményt hozott, az idei első negyedévben 10,3 millió okostelefont tudott eladni a vállalat, ami több mint kétszeres növekedést jelent éves szinten. Az LG ezzel megelőz már olyan cégeket mint a Nokia, a HTC és a BlackBerry, de talán még a Sonyt is sikerül felülmúlnia - a japán cég április legvégén teszi közzé eredményeit.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az elektronikai vállalat tájékoztatása szerint jól fogytak a prémium LTE-s telefonjai (Optimus G, G Pro), illetve az L-sorozat tagjai, valamint a Google-lal közösen piacra dobott Nexus 4 is. Az LG mobiltelefonos részlegénél ennek köszönhetően 28 százalék felett bővült az árbevétel, miközben az üzemi eredmény négyszeresére emelkedett.

Nem tudott ilyen jól szerepelni az elektronikai részleg: az LCD TV eladások ugyan nőttek darabszám alapján, azonban ez az árbevételben nem jelentkezett, mivel a plazmák iránti kereslet meredeken visszaesett, illetve az LG-t is sújtotta a PC-piac gyengélkedése, amely visszafogta az olyan IT termékeinek forgalmát mint a monitorok és az optikai meghajtók. Az elektronikai részleg forgalma összességében 5 százalékot esett éves szinten, profitja pedig jelképesre apadt.

Az LG Electronics ténykedése vegyes képet festett, a mobil részleg mellett a háztartási elektronika és a klímatechnikai terület is növekedni tudott. A vállalat forgalma 1410 milliárd koreai won (12,6 milliárd dollár) volt 2013 első három hónapjában, ami 6,8 százalékkal több mint tavaly ugyanekkor. Az üzemi eredmény ugyanakkor 402 milliárdról 350 milliárd wonra esett, ami az elektronikai részleg bénázásának tudható be. A nettó eredmény ugyanakkor 248 milliárd wonról 22 milliárdra (19,6 millió dollárra) olvadt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról