Szerző: Bodnár Ádám

2013. április 17. 13:13

Üzleti felhasználókra hajt a Chrome

A Chrome 2008-as születése óta szép sikereket ért el az otthoni felhasználók körében, a Google a böngésző folyamatos fejlesztése mellett arra is figyelmet fordít, hogy a vállalati felhasználók számára is vonzóvá tegye azt. Ennek jegyében két új képesség került bele.

Nagyvállalati környezetben a böngésző lecserélésének gyakran képezi gátját egy korábbi verzióra optimalizált belső vagy külső weboldal, szolgáltatás - nem ritka, hogy egy cég azért tart ki a régi, elavult böngészője mellett, mert a weboldal nem kompatibilis az újjal. Ezt felismerve a Google mérnökei elkészítették Chrome for Businesshez a Legacy Browser Support képességet, amely pontosan azt tudja, amit a neve sugall: bizonyos weboldalakat a "régi" böngészővel nyit meg.

A vállalat elgondolása szerint a felhasználók a hétköznapi böngészési feladatokhoz használhatják a Chrome-ot, bizonyos oldalak megnyitásakor azonban automatikusan a régi böngésző nyílik meg - hogy melyek legyenek ezek az oldalak, azt az informatikai üzemeltetés központilag tudja konfigurálni a felhasználói csoportoknál. Bár a Google hivatalos blogbejegyzése nem említi nevén, a képességet feltétlenül az Internet Explorer, illetve az ahhoz körömszakadtáig ragaszkodó szervezetek igényeire alapozta.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A Google ígérete szerint ezzel a megoldással javulhat a böngészés élménye és sebessége azokon az oldalakon, amelyek nem kimondottan a régi böngészőre optimalizáltak, ugyanakkor a szervezeti alkalmazottak továbbra is hozzáférnek a megszokott oldalakhoz a megszokott kinézettel és funkcionalitással, és azokat nem kell módosítani. A Legacy Browser Support természetesen csak tüneti kezelést nyújt egy problémára, a régi böngésző gépen tartásával kapcsolatos feladatokat nem iktatja ki, ugyanakkor lehetővé teszi egy modern böngésző használatát, kényelmes visszatérési lehetőséggel.

Egy másik Chrome-mal kapcsolatos újdonság, hogy az üzleti és oktatási Apps-csomagokra előfizetők cloudalapú menedzsment-rendszert kapnak a Chrome-hoz. Ha a felhasználók a szervezeti usernevükkel és jelszavukkal lépnek be a Chrome profiljukba tetszőleges eszközről, a szokásos Chrome-beállításaik, könyvjelzők, böngészési előzmények mellett a rájuk vonatkozó szervezeti házirendek is szinkronizálódnak. Az IT-csapatoknak több mint 100 különféle Chrome-beállítást tudnak távolról, szervezeti egységekre kiterjedően módosítani, ilyen például a fent említett Legacy Browser lehetőség, az engedélyezett kiterjesztések listája, a frissítések ütemezése, a JavaScript futtatás, felugró ablakok, alapértelmezett kereső - a részletes lista itt megtekinthető.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról