Szerző: Gálffy Csaba

2013. április 11. 17:09

Kiszáll a Mozilla vezetője

A mobil felé fordulás jegyében némileg átalakul a Mozilla szervezet vezetése, távozik az elnök-vezérigazgató és frissül a felsővezetés is. Sikeres időszakot zár Kovacs, utódja nincs még.

Látványosan megváltozott böngészőpiaci körülmények között is jól teljesített a Mozilla - mondta Gary Kovacs a tagokhoz intézett búcsúlevelében. A dokumentum szerint Kovacs 2010 óta dolgozik a Mozilla mobil felé fordításán, a fejlesztések eredményeként elkészült több platformra a Firefox böngésző, ezzel párhuzamosan pedig a célegyenesbe került a Firefox OS is, a Mozilla saját fejlesztésű mobil operációs rendszere.

Gary Kovacs szép IT-karrierrel büszkélkedhet, a Mozilla előtt a Sybase, illetve az Adobe és a Macromedia hierarchiájában is felsővezetői pozíciót foglalt el. A bejelentés szerint a Mozilla éléről visszatér majd a privát szférába, azonban továbbra is tagja lesz az alapítványt vezető tanácsnak. A jövőben valószínűleg befektetői alapot vezet majd, vagy egy tech-cég egyik felsővezetői pozícióját foglalja majd el - egyelőre erről nincs információ.

A Mozilla alsóbb pozícióiban is lesznek átrendeződések, Jay Sullivan, a Mozilla korábbi, termékekért felelős alelnöke a működésért felelős igazgató (COO - chief operating officer) helyén folytatja, Harvey Anderson az üzleti és jogi ügyekért felelős alelnök lesz, Li Gong pedig a mobil eszközökért felelős alelnök, emellett megőrzi az ázsiai jelenlét felügyeletét is.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Marad viszont Brendan Eich, a Mozilla műszaki igazgatója és a fejlesztésért felelős alelnöke, és visszatér a szervezet mindennapi működésébe Mitchell Baker, a Mozillát 2004 és 2008 között vezető nő a végrehajtásért felelős elnöki pozíciót tölti majd be, feladata lesz, hogy a Mozilla projektjein dolgozó fejlesztők számára a megfelelő eszközök legyenek elérhetőek.

Az átrendeződést részben az indokolja, hogy az elmúlt négy évben sikeresen lezárult a fókuszváltás, a beállított új irány tartását pedig már más csapat fogja végezni. Az alapítvány vezetése persze CEO nélkül nem teljes, gőzerővel keresik Kovacs utódját, egyelőre azonban nem nyilvános a potenciális jelöltek listája.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról