Szerző: Bodnár Ádám

2013. április 11. 11:31

Idén hatodszor Ethical Hacking konferencia

Idén is több, frissen felfedezett biztonsági rés bemutatásával jelentkezik az Ethical Hacking konferencia. A május 9-én zajló eseményen látható lesz többek közt célzott támadás iOS eszközök ellen, az egyik előadás górcső alá veszi a felhőalapú antivírus-szolgáltatások biztonságát, illetve egy képzelt, de valóság inspirálta számítógépes incidens utólagos kivizsgálására is sor kerül.

Immár hatodik alkalommal rendezi meg az Ethical Hacking konferenciát a NetAcademia Oktatóközpont, amely 2013-ban új helyszínre költözik. Tavaly 400 fővel a helyszín befogadóképességét feszegettük, ezért idén új helyen, a Lurdy Ház mozijában alakítjuk ki az esemény helyszínét, mely 500 résztvevő befogadására képes, mondta Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője. A helyszínen kívül minden más változatlan marad, az esemény idén is igyekszik a szakma legjobbjait felvonultatni.

Előfordul, hogy egy informatikai eszköz nüansznyi dolgokban jobb a konkurenseinél, ám éppen ezek az egyedi megoldások, kényelmet szolgáló funkciók okozzák a felhasználók vesztét. Tomcsányi Domonkos a Boadree Zrt. képviseletében az iOS rendszerek egyedi Wi-Fi hotspot kezelésében mutat olyan réseket, melyek segítségével távolról is feltörhető egy iPhone vagy iPad, és átvehető felette az irányítás. Szintén az iOS lesz a középpontban Kovács Zsombor előadásában, a Deloitte szakembere darabokra szed egy iPadre írt alkalmazást, elemzi a védelmi mechanizmusokat és persze bemutat néhány trükköt is.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Marosi Attila etikus hacker előadásában a vírusirtó szoftverek lerázására tesz kísérletet, viszonylag egyszerű trükkök alkalmazásával igyekszik majd átlépni az utolsó védelmi vonalat – az Ethical Hacking konferencián kiderül, hogy sikerül-e. Hasonló területre, ám már a felhőbe invitál Buherátor előadása is, melyben a felhőalapú antivírus szolgáltatások (pl. a Google által nemrég felvásárolt VirusTotal) legfontosabb veszélyeire hívja fel a figyelmet. A Silent Signal másik képviselője, Veres-Szentkirályi András a különleges webalkalmazások biztonsági tesztelésébe enged betekintést, bemutatva, hogyan vethetők be a hagyományos tesztelőeszközök ilyen környezetben.

Balázs Zoltán, a Deloitte IT-biztonsági szakértője azt vizsgálja, milyen kliensoldali védelmek léteznek a bankokat támadó trójaiakkal és a rosszindulatú böngésző-kiegészítőkkel szemben, azok mi ellen védenek ténylegesen, illetve mi ellen nem. A valós számítógépes incidens ihlette nyomozást ("forensics") Vida Zsolt, a T-Systems Magyarország rendszermérnöke hajtja végre. Ennek során egy, a rendszerbe betörő bűnöző által hagyott nyomokon végigjárva keresi meg a választ arra, hogy ki, mikor, hogyan kompromittálta a rendszert és mit tett vele.

Az Ethical Hacking programja folyamatosan bővül, megtekinthető a www.netacademia.hu/konferencia címen, ahol regisztrálni is lehet. A részvételi díj magánszemélyeknek bruttó 20 ezer forint, cégeknek pedig személyenként nettó 25 ezer forint.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról