Szerző: Gálffy Csaba

2013. április 5. 11:49

Masszív nyereséget vár a Samsung

Látványosan nő tovább a Samsung, az első negyedév is elsöprő eredményeket hozott. Az elemzők elégedettek, kisebb profitot vártak.

A hivatalos pénzügyi jelentés előtti gyors előrejelzés szerint a Samsung Electronics forgalma 45 billió koreai wonról 56 billióra (~49 milliárd dollárra) nőtt, ami éves szinten 24 százalékos növekedésnek felel meg. Érdemes megjegyezni, hogy ebben a forgalomban benne van a cég összes konzumelektronikai terméke, felvezetőgyártása és háztartási gépei is ide tartoznak a telefongyártás mellett. Ennek ellenére szinte biztosra vehető, hogy a növekvő bevételekért legnagyobbrészt a mobiltelefonok, ezek közt is az okostelefonok felelnek - erről részletesebbet az április 26-án megjelenő végleges pénzügyi jelentés tartalmaz majd.

A telefonok hatása érhető tetten a profit látványos növekedésében is, a magas nyereségtartalmú csúcsmodelleknek betudhatóan az üzemi nyereség 5,7 billió wonról 8,84 billióra emelkedett, ami 55 százalékos növekedésnek felel meg. Az üzemi nyereség mintegy 7,8 milliárd dollárt tesz ki tehát a negyedévre, ami várhatóan nem éri el az Apple hasonló értékét, de azonos nagyságrendű azzal.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Az első negyedév szokásos módon némi visszaesést mutat a hagyományosan nagyon erős negyedik negyedévhez képest, ezzel megtört a sorozatban öt rekordprofitot mutató negyedév sora. Az eredmény így is jobb valamivel, mint az elemzői várakozások, a Thomson Reuters által megkérdezett elemzők mintegy 8,3 billió wonos üzemi eredményre számítottak, ezt egészséges mértékben túlteljesítette a Samsung.

A várakozások szerint a Samsungnak a negyedik negyedévhez képes sikerült tovább növelni az eladott okostelefonok számát 63 millióról 68-70 millióra, a termékmixben azonban a csúcsmodell helyett inkább a középkategóriás eszközök hasítottak ki nagy szeletet, mivel a legdrágább modelleket kedvelők már a Samsung Galaxy S 4-re várnak. Hasonló elemzések szerint az iPhone-ok eladásai 48 millióról 30 millióra eshettek az első negyedévre, a Samsung tehát növelhette részesedésben élvezett előnyét az Apple-lel szemben.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról