Szerző: Koi Tamás

2013. március 29. 12:39

Lakás-távvezérlés Androiddal

Az otthonautomatizálás trendjeit követve a legnagyobb iparági szállítók egyre több olyan megoldással rukkolnak elő, melyeknél mobileszközökön keresztül, távolról lehet szabályozni a lakás berendezéseit. A Siemens okostelefonos megoldása mostantól Android operációs rendszerre is elérhető.

Immár Android platformon is elérhető a Siemens otthonautomatizációs megoldásának, a Homecontrolnak a vezérlőprogramja. Az alkalmazással lakástulajdonosok távolról felügyelhetik és vezérelhetik otthonuk épületautomatikai rendszerét: fűtő-, szellőző- és klímaberendezéseik energiahatékony működését, illetve módosíthatják ezek beállításait.

A HomeControl segítségével a felhasználók hozzá tudnak férni a rendszerbe kötött berendezéseik üzemi állapotának legfontosabb paramétereihez, bármilyen beavatkozást igénylő beállítás, vagy hibás működések esetén az app értesítést küld a felhasználónak. Ez az energia-indikátornak nevezett funkció különféle színű szimbólumok segítségével jelzi az üzemeltető számára, hogy hol van szükség beavatkozására.

A távoli beavatkozás a rendszer működésébe nem csak riasztási, hanem kényelmi funkciókkal is rendelkezik. Így például a lakás távol lévő tulajdonosa hazatérése előtt bekapcsolhatja az otthoni fűtést, vagy akár a munkahelyéről, akár a nyaralása alatt bezárhatja a nyitva felejtett árnyékoló szerkezeteket. A Homecontrol alkalmazás a Siemens Synco 700, Synco living, Albatros és Sigmagyr típusú épületautomatikai rendszereit támogatja.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Google Play Store-ból elérhető alkalmazás használatának előfeltétele a Synco OZW772 vagy OZW672 webszerver előzetes installációja. Az okostelefonos vezérléshez az épületautomatika-rendszert nem kell külön konfigurálni. Az alkalmazás rendszerbe illesztését megkönnyíti továbbá, hogy az app által felkínált paraméterezési funkciók automatikusan igazodnak a telepített épületautomatikai rendszer képességeihez és beállításaihoz, így csak olyan felügyeleti és beállítási lehetőségeket kínálnak fel, melyet ténylegesen is támogat a rendszer.

A Siemens az otthonautomatizációs rendszerek piacának egyik legnagyobb, legbefolyásosabb szereplője. A vállalat HVAC (Heating, Ventilation, Air Conditioning) termékei elsősorban az épület életciklusához igazított energiahatékonyabb működést szolgálják. A német gyártó szerint a HVAC rendszerek alkalmazása akár 30 százalékkal csökkentheti a lakások és irodák energiaköltségeit.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról