Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Lakás-távvezérlés Androiddal

Koi Tamás, 2013. március 29. 12:39
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az otthonautomatizálás trendjeit követve a legnagyobb iparági szállítók egyre több olyan megoldással rukkolnak elő, melyeknél mobileszközökön keresztül, távolról lehet szabályozni a lakás berendezéseit. A Siemens okostelefonos megoldása mostantól Android operációs rendszerre is elérhető.

Immár Android platformon is elérhető a Siemens otthonautomatizációs megoldásának, a Homecontrolnak a vezérlőprogramja. Az alkalmazással lakástulajdonosok távolról felügyelhetik és vezérelhetik otthonuk épületautomatikai rendszerét: fűtő-, szellőző- és klímaberendezéseik energiahatékony működését, illetve módosíthatják ezek beállításait.

A HomeControl segítségével a felhasználók hozzá tudnak férni a rendszerbe kötött berendezéseik üzemi állapotának legfontosabb paramétereihez, bármilyen beavatkozást igénylő beállítás, vagy hibás működések esetén az app értesítést küld a felhasználónak. Ez az energia-indikátornak nevezett funkció különféle színű szimbólumok segítségével jelzi az üzemeltető számára, hogy hol van szükség beavatkozására.

A távoli beavatkozás a rendszer működésébe nem csak riasztási, hanem kényelmi funkciókkal is rendelkezik. Így például a lakás távol lévő tulajdonosa hazatérése előtt bekapcsolhatja az otthoni fűtést, vagy akár a munkahelyéről, akár a nyaralása alatt bezárhatja a nyitva felejtett árnyékoló szerkezeteket. A Homecontrol alkalmazás a Siemens Synco 700, Synco living, Albatros és Sigmagyr típusú épületautomatikai rendszereit támogatja.

A Google Play Store-ból elérhető alkalmazás használatának előfeltétele a Synco OZW772 vagy OZW672 webszerver előzetes installációja. Az okostelefonos vezérléshez az épületautomatika-rendszert nem kell külön konfigurálni. Az alkalmazás rendszerbe illesztését megkönnyíti továbbá, hogy az app által felkínált paraméterezési funkciók automatikusan igazodnak a telepített épületautomatikai rendszer képességeihez és beállításaihoz, így csak olyan felügyeleti és beállítási lehetőségeket kínálnak fel, melyet ténylegesen is támogat a rendszer.

A Siemens az otthonautomatizációs rendszerek piacának egyik legnagyobb, legbefolyásosabb szereplője. A vállalat HVAC (Heating, Ventilation, Air Conditioning) termékei elsősorban az épület életciklusához igazított energiahatékonyabb működést szolgálják. A német gyártó szerint a HVAC rendszerek alkalmazása akár 30 százalékkal csökkentheti a lakások és irodák energiaköltségeit.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.