:

Szerző: Koi Tamás

2013. március 5. 16:25

Készül a vadonatúj androidos Opera

Megérkezett az Opera Mobile kívül-belül átalakult vadonatúj böngészőjének első próbaváltozata. Az Android platformra elérhető új Opera betát rövidesen minden platformon megújult változatok követik.

Megjelent az Opera Software új generációs webböngésző-családjának első tagja, mely mind a kezelőfelületet tekintve, mind a böngészőmotort illetően teljesen megújult. A norvég fejlesztésű böngésző is WebKit-motort használ immár, hátrahagyva ezzel a saját megoldást. Az új kiadás a belső átalakítások mellett külsőleg is teljesen megváltozott, a most megjelent androidos tesztverzióra kis túlzással rá sem lehet ismerni.

Az új androidos Opera kezelőfelületét a fejlesztők igyekeztek még elegánsabbá és egyszerűbbé tenni, egyszersmind jobban hozzáigazítani a Google operációs rendszerének főbb dizájnvonulatához. A böngésző az indítást követően egy új kezdőképernyőt jelenít meg, Az Opera Discover funkció egyfajta személyes tartalomajánlóként működik, mely a felhasználót leginkább érdeklő webes tartalmakból kínál összeállítást.

A böngésző új kiadásában kis mértékben átalakult a Speed Dial funkció is. Ezen a panelen egyszerre jelennek meg a gyári Speed Dial linkek, illetve a felhasználó saját könyvjelzői. A fejlesztők szerint ezzel sokkal egyszerűbbé vált a Speed Dial panel kezelése, így például a linkek könnyebben átnevezhetők, áthelyezhetők vagy könyvtárakba rendezhetők. Az Opera beta for Androidban megjelent az Opera Mini-ben elérhető proxyalapú tömörítési eljárás is, melyet itt Off-Road módnak hív a norvég cég.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A megújult változatban egyesült a címsor és a keresősáv, akárcsak a Chrome esetében, kis  mértékben átalakult a böngészőfülek kezelése, illetve az előzmények megjelenítése. Új funkció, hogy a felhasználó elmenthet tetszőleges számú weboldalt későbbi olvasásra, így olyan helyeken is használhatja a böngészőt, ahol egyáltalán nincs sem mobilos, sem Wi-Fi alapú internetelérés.

Az Opera Software új böngészőjének androidos tesztváltozata elérhető a Google Play Store-ból, egyelőre csak olyan okostelefonokra (tehát tabletekre nem), melyek Android 2.3 vagy újabb operációs rendszert futtatnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 30. 08:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.