Szerző: Bőle György

2000. szeptember 8. 05:29

Az Ericsson nyerte el az Islandssimi GSM- és GPRS-megrendelését

Az Ericsson nyerte el az izlandi Islandssimi mobiltelefon-szolgáltató megrendelését a GPRS-GSM hálózat építésére. Az Islandssimi új leányvállalatot alapított, az Islandssimi GSM-et, mely az új GPRS-GSM hálózatán GSM hangátviteli és hangposta-szolgáltatásokat, WAP-hozzáférést, GPRS adatátvitelt, SMS-t, és nemzetközi roaming-ot kínál ügyfeleinek.

Az új GSM/GPRS mobilhálózatot az Ericsson az Islandssimi meglévő, szintén a svéd vállalat szállította gerinchálózatára építi. Az izlandi vállalat jelenlegi rendszere olyan integrált többszolgáltatású hálózat, amely fejlett, nagysebességű adatátvitelt, ATM- és IP-alapú hangátvitelt, Internet-hozzáférést, valamint multimédiás szolgáltatásokat biztosít. A többszolgáltatású hálózat az Islandssimi száloptikai hálózatához is kapcsolódik, amit szintén az Ericsson szállított.

A GPRS rendszerrel az Islandssimi biztosítja, hogy a későbbiekben könnyebben továbbfejleszthető legyen a rendszere harmadik generációs mobilhálózattá. A GPRS technológia a Mobil Internet egyik legfontosabb építőköve.

Ez a szerződés megszilárdítja az Ericsson vezető pozícióját: az Ericsson a GPRS megoldások piacvezető szállítója. A svéd vállalat 51 megbízást kapott, melyből 44 teljes, szabványos GPRS-hálózatot már le is szállított a világ vezető mobilszolgáltatóinak. Az Ericsson GPRS megoldása továbbfejleszthető harmadik generációs (3G) hálózattá, és teljesen kompatibilis az SMG 31 (az ETSI szabványügyi szervezet Special Mobile Group bizottsága) specifikációjával.

Az Ericsson a közelmúltban mutatta be az első Bluetooth-kompatibilis GPRS mobiltelefonját, a háromsávos R520-at. Az R520 a GSM 900/1800/1900 frekvenciákat is támogatja, így öt kontinensen, a világ 120 országában használható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról