Szerző: Bodnár Ádám

2013. február 21. 15:36

Leszámolna a szalagos mentésekkel a Dell

Új lemezes backup-egységet mutatott be a Dell, amely akár 81 terabájtig is skálázható, a deduplikációnak és tömörítésnek köszönhetően viszont ennél több információ elnyelésére is képes.

A DR4100 típusjelű eszköz kapcsán a vállalat közleménye a deduplikációt és a tömörítést emeli ki, ami jelen esetben a backup eszközön történik, ezért a mentés által igényelt idő vagy sávszélesség csökkentésére nem alkalmas (önmagában), viszont az elfoglalt tárkapacitást szélsőséges esetben 93 százalékkal is visszaszoríthatja. A Dell állítása szerint ennek, valamint a DR4100 bővíthetőségének köszönhetően a felhasználók teljesen megszabadulhatnak a szalagos mentések kezelésével kapcsolatos nyűgtől és költségektől. Az adattömörítési eljárás az Ocarina Networks 2010-es felvásárlásával került a Dell tulajdonába.

A DR4100 alapkiépítésben mindössze 2,7 terabájtos kapacitással rendelkezik és 27 terabájtig bővíthető, ha ez a nyers kapacitás nem elég, egy DR4100 "fejhez" két MD1200 külső diszkfiók is csatolható, egyenként 27 terabájtos nyers kapacitással, így a maximális kiépítésű rendszer 81 terabájtot képes tárolni, a deduplikációnak és tömörítésnek köszönhetően a "logikai" kapacitás ennél jóval nagyobb lehet - a Dell nem átall 1,2 petabájtról beszélni, a tényleges kapacitás persze a mentett adatok mennyiségétől és típusától függ.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Az appliance együttműködik a legtöbb elterjedt mentési szoftverrel, beleértve természetesen a Dell saját megoldásait (AppAsure, Quest), valamint a különböző egyéb szállítók, például a CA, a CommVault, az Oracle és Symantec termékeit. Más Dell tárolókhoz hasonlóan ez az eszköz is "all-inclusive" szoftverlicencelési politikával rendelkezik, vagyis az olyan extra képességek mint a replikáció vagy a Rapid Data Access használata nem igényli külön licenc megvásárlását, valamint a később érkező funkciókat is "ingyen" használhatják az ügyfelek.

A cég tájékoztatása szerint az eszköz március közepén kerül forgalomba, az alapmodell ára 14 ezer dollár. Jó hír a korábbi a DR4000 modell vásárlói számára, hogy az "all-inclusive" licencpolitika jegyében ingyen megkapják a DR4100 firmware-ében végrehajtott fejlesztéseket, és ezzel hozzájutnak olyan képességekhez mint a 32:1 replikáció, ami főleg távoli telephelyek mentésénél lehet hasznos - a DR4000 jelenleg 5:1 replikációra képes. A DR4000 még a Dell előző, 11. generációs PowerEdge szerverein alapul, régebbi Xeon processzorokkal.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról