:

Szerző: Koi Tamás

2013. február 13. 14:20

Megveheti a legnagyobb német kábelszolgáltatót a Vodafone

Megveheti Németország legnagyobb kábelszolgáltatóját a Vodafone csoport helyi leányvállalata. A cég ezzel a csomagajánlatokat tekintve hatékonyabban veheti fel a versenyt első számú helyi riválisával, a Deutsche Telekommal.

Újabb vezetékes távközlési szolgáltató cserélhet gazdát Európában: bennfentes értesülések szerint a Vodafone csoport német leányvállalatának kezébe kerülhet az internet- telefon- és tévészolgáltatást egyaránt kínáló Kabel Deutschland, Németország legnagyobb kábelszolgáltatója. A mobilszolgáltató a kábelcég felvásárlásával gyakorlatilag az egész országra kiterjedően kínálhatna vezetékes és mobilszolgáltatásokból álló csomagolt ajánlatokat, ezzel leginkább az első számú versenytárs, a Deutsche Telekom orra alá törve borsot.

Egy frankfurti lapban, a Manager Magazinban megjelent értesülés szerint a mobilszolgáltató hivatalosan még nem tette ajánlatot a vezetékes szolgáltatásokban utazó cégre, de ez előre láthatóan egy héten belül megtörténhet. A vállalat piaci értéke egyébként méretéhez képes meglehetősen szerény, mintegy 6 milliárd euró, a potenciális vételár azonban ettől jelentősen eltérhet. A felvásárlással az infrastruktúra mellett több mint 8,5 millió vezetékes ügyfél kerülne a Vodafone kezébe, Németország 13 tartományában.


A Kabel Deutschland székháza
Forrás: Bloomberg

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az ügylet igazi pikantériáját az adja, hogy a Vodafone német leányvállalata ezzel leginkább a Deutsche Telekommal szemben erősítheti pozícióját. Vagyis azzal a céggel szemben, melynek a versenyhatóságok felszólítására leválasztott kábeltelevíziós részlegéből létrejött 1999-ben a Kabel Deutschland. A Vodafone-nak egyébként már jelenleg is van Németországban vezetékes érdekeltsége, a cég xDSL-alapú internetelérést és IPTV-szolgáltatást kínál 2011 óta. A vállalat tavaly Angliában is felvásárolt egy vezetékes szolgáltatót, a Cable & Wireless Worldwide-t.

Az európai távközlési szektorban rövid időn belül ez lehet a második jelentős összegű felvásárlás. A UPC tulajdonosa, a Liberty Global pont egy hete jelentette be, hogy 23,3 milliárd dollárért felvásárolja a Virgin Mediát, mely vezetékes szolgáltatással és mobilos üzletággal egyaránt jelen van Nagy-Britanniában. A cég - akárcsak a Vodafone csoport - európai, illetve globális akvizíciós stratégiájának részeként szerezte meg a Virgint.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.