Szerző: Dojcsák Dániel

2013. február 13. 09:14

mloc.js: élő videóközvetítés csak a HWSW-n

Az erős előadói felhozatal, illetve a webes fejlesztőket, fejlesztő cégeket aktívan foglalkoztató JavaScript téma komoly érdeklődést keltett a csütörtökön egy meetuppal kezdődő, majd pénteken és szombaton a kétnapos konferenciaprogrammal folytatódó esemény körül. Nézd meg online, mint mondanak a nemzetközi guruk!

Ahogyan várható volt, a nemzetközi webfejlesztő "sztárokat" felvonultató budapesti mloc.js rendezvényre a jegyek pillanatok alatt elfogytak. Nagyon sok érdeklődő lemaradt, de nekik sem kell lemondani a tartalomról, ugyanis a HWSW a Ustream segítségével élőben közvetíti az eseményt. Így az ismerkedésről, személyes beszélgetésekről ha le is csúszott valaki, a szakértő előadók gondolataival, prezentációival méltóképp vigasztalódhat. A hazai érdeklődők kizárólag a HWSW-n keresztül követhetik a streamet.

Hogyan lehet nagy alkalmazásokat JavaScriptre építeni?

A JavaScript a modern web fontos építőeleme, s a konferencia alapgondolata, hogy kellő tapasztalattal, kísérletezéssel és fejlődéssel az eredetileg díszítésre használt technológia komplex alkalmazások alapja is lehet. A platformmá válás útján van a JavaScript, nyilván számtalan hiba, limitáció és probléma szegélyezi ezt az utat, de a Design Terminálban megszólaló előadók mindegyike azon dolgozik majd, hogy a mítoszokat megcáfolja, a működő gyakorlatokat megossza és a nagy skálájú projektekben szerzett tapasztalatokat felhasználva felrajzolja, hogyan is használható a JavaScript komplex webes alkalmazások létrehozására.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az első napon többek közt elhangzanak előadások a hibrid webes appokról, az Orion projektről, CoffeeScriptről, SharpKitről, továbbá a Haxe/JS segítségével történő metaprogramozás, az aszinkron programozás is kap 45-45 percnyi figyelmet. Második nap már az óriási webes appok tervezése és a kódok ellenőrzése kerül fókuszba. Az előadók közt egyébként a PayPal, Google, Soundcloud, Facebook, Mozilla mellett több jelentős szakmai szervezet képviselői is feltűnnek.

A HWSW-n megjelent előzetes, illetve a hivatalos weboldalon is megtalálható program alapján érdemes mindenkinek összeállítania, hogy melyik előadások idejére kuporodik le monitora elé, hogy követhesse az élő közvetítést. A könnyebbség kedvéért a csak a HWSW-n elérhető stream URL-jét már most közzétesszük, az előadások idején a közvetítés ezen az oldalon keresztül nézhető. A stream sem más weboldalba ágyazva, sem közvetlenül a Ustream oldaláról nem lesz elérhető. Az előadások kivétel nélkül angol nyelven hangzanak el. A közvetítés péntek reggel 8:50-kor kezdődik, illetve a pénteki zárást követően, szombaton reggel folytatódik.

:: “mloc.js - Hogyan skálázható a JavaScript fejlesztés” konferencia élő közvetítés ::

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról