Szerző: Koi Tamás

2013. február 12. 15:38

Bárkinek ad fix IP-t mobilnethez az Externet

Bármilyen üzleti ügyfélnek kínál mostantól fix IP-címmel ellátott mobilnet-kapcsolatot az Externet. A cég ezzel elsősorban azokat az üzleti vállalkozásokat célozza, ahol a céges hálózat bizonyos funkcióinak az elérhetőségét IP-szinten korlátozzák.

Bármilyen méretű üzleti vállalkozás számára, akár egy előfizetés megkötése esetén is kínál fix IP-címmel ellátott mobilnet-előfizetést az Externet. A cég elsősorban azoknak a vállalkozásoknak ajánlja ezt a fajta internetelérést, amelyeknél a mobilitás kulcsfontosságú szempont, de bizonyos hálózati erőforrásokhoz csak IP-szintű korlátozással lehet hozzáférni. Mivel a mobilinternet-szolgáltatásoknál minden kapcsolódás esetén új IP-t oszt ki a rendszer a terminálnak, ezért ezt a fajta elérést a szolgáltatók korábban csak korlátozottan, külön kérésre biztosították - ha biztosították egyáltalán.

A Vodafone mobilnet-szolgáltatását továbbértékesítő Externetnél az év eleje óta minden, publikusan elérhető üzleti mobilnet-csomaghoz kérhető fix IP-szolgáltatás, havonta nettó 2500 forintért cserébe. Az Externetnél egyébként jelenleg háromféle mobilnet-konstrukció érhető el üzleti ügyfelek számára, ezek 1-től 8 gigabájt adatforgalmi korláttal rendelkeznek, 1992 forinttól 7032 forintig terjedő havi díjért cserébe, a vállalt hűségtől függően.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Katona Ádám, az Externet marketingvezetője a HWSW-nek elmondta, a tavalyi év második felében zajlott a fix IP-s mobilnet-szolgáltatás tesztje, az opciót végül idén év elején tette elérhetővé a vállalat. Katona hozzátette, az idei évre tervezett fejlesztések közt szerepel egyebek mellett az IPV6-os címek kiosztásának lehetősége is.

Mivel a szolgáltató a Vodafone által biztosított hálózati kapacitást értékesíti tovább, ezért az Externet fix IP-s mobilnet szolgáltatása ugyanott és ugyanolyan műszaki feltételekkel (elméleti maximális sávszélesség) érhető el, ahol a Vodafone mobilnet-szolgáltatásához is hozzá lehet férni. Bár a publikus csatornákon keresztül az Externet kínál elsőként, illetve elsők közt fix IP-s mobilnet-szolgáltatást, lapunk információi szerint egyedi megegyezés alapján bármelyik mobilcég tud fix IP-címmel ellátott kapcsolatot biztosítani mobilnetes ügyfelei számára.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról