:

Szerző: Gálffy Csaba

2013. február 8. 11:29

Gigajavítás érkezik kedden a Microsofttól

Rekordközeli a kedden javítandó biztonsági sérülékenységek száma a Microsoft szoftvereiben, a vállalat összesen 12 frissítést ad ki, ezek együtt 57 különböző szoftverhibát foltoznak.

A sérülékenységek számát illetően 2011 áprilisa tartja a rekordot, akkor a Microsoft összesen 64 hibát javított, de nem marad le nagyon a jövő héten érkező frissítéscsomag sem, amely 57 sérülékenységet foltoz. A 12 frissítésből 5 kapta meg a legmagasabb, kritikus besorolást, ez a Microsoft nevezéktanában olyan hibákra vonatkozik, amelyek bármilyen felhasználói interakció nélkül kihasználhatóak. A cég előzetes tájékoztatója szerint a Windows, az Internet Explorer, a szerverszoftverek, az Office, és a .NET keretrendszer is a javított célpontok között van.

A támogatott szerveres operációs rendszerek mindenike kap kritikus frissítést, így érdemes felkészülni a szokásos újraindításra. Jó hír, hogy a Server Core telepítést használók számára egyik hiba sem kapott kritikus besorolást. Kritikus frissítést kapott viszont az Exchange Server 2007-es és 2010-es verziója is (a legújabb, 2013-as már nem tartalmazza a hibát), így a vállalati rendszerek egyik legfontosabb rendszerét is foltozni illetve újraindítani szükséges.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az Internet Explorer rögtön két frissítést kap, amelyek által a böngésző minden támogatott verziója, így a 6-os, 7-es, 8-as, 9-es és a legutolsó, egyelőre csak Windows 8-ra elérhető 10-es kiadás is érintett. A két frissítést kritikus besorolással látta el a Microsoft. A cég rendszerint egyetlen kombinált frissítést ad ki az Internet Explorerhez havonta, amely egyben javítja az összes felfedezett sérülékenységet, most azonban két különböző frissítésre osztotta a javítást. Ez valószínűleg annak tudható be, hogy az egyik jóval alaposabb tesztelést igényel a nagyvállalati környezetben, így ezt a részt leválasztották az egyszerűbb, kevesebb tesztelést igénylő hibajavításokról.

A böngészőt leszámítva az újabb operációs rendszerek, a Windows 7, 8 és RT nem kaptak kritikus frissítést, csak "fontos" besorolású javítást, a Windows XP és a Vista azonban két-két magas fokozatú foltot is kiérdemelt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.