Szerző: Dojcsák Dániel

2013. február 7. 14:22

HighTechTest: vitatkozz startupokkal!

Második alkalommal, február 13-án rendezi meg a Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMKlaszter) a HiTechTest nevű eseményét, ami a lean startup mozgalom szellemiségét igyekszik a magyar technológiai vállalkozások számára közvetíteni.

Az esemény idén az MMKlaszter és a lean elvek hazai népszerűsítésében élen járó iCatapult közös szervezése, s a Prezi, Ustream és LogMeIn mloc.js konferenciájához hasonlóan ennek is a budapesti Design Terminál ad otthont.

A lean startup egy olyan üzlet- és termékfejlesztési filozófia, aminek célja a fejlesztési ciklusok rövidítése, az előrehaladás mérhetősége és a fogyasztói visszajelzések azonnali beépítése a fejlesztésbe. Mindezt tudományos kísérletezéssel, tanulással, teszteléssel és iteratív termékkiadással igyekeznek elérni. A startupok így képesek a piacon olyan termékekkel és szolgáltatásokkal megjelenni, amik valódi fogyasztói igényekkel találkoznak, s a vásárlói bázishoz közel dolgozva nem feltétlenül szükséges óriási kezdeti tőkebefektetés, sem drága termékbevezetési kampányok.

Közvetlen visszajelzés

A HiTechTest ennek a szellemiségnek ad teret azáltal, hogy immár második alkalommal összegyűjt több olyan technológiai vállalkozást, amelyek új termékeken, koncepciókon dolgoznak. A rendezvényen kiállítók konkrét ötletekkel, feltételezésekkel érkeznek, amiket élőben tesztelhetnek a potenciális célcsoportjaikon. A vendégek közt egyránt jelen vannak a technológiai érdeklődésű geekek, tervezéssel és dizájnnal foglalkozó egyetemisták, illetve az utakat kereső középiskolások is.

A találkozók és vezetett beszélgetések, bemutatók írásos és videós formában rögzített tapasztalatait az MMKlaszter segítségével értékelhetik ki a cégek. A munkában részt vesz még Nemes Attila, az O.S.Kantine médialabor vezetője, valamint design-tanácsadóként Bakos Maxim, a MOME line ügyvezetője is.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A kiállítók között többek közt ott lesz a mobil- és webalapú szolgáltatások hatékonyságát mérő szemkamerás technológiájával a Meroving, emailfiók-rendező szoftverével a MailMill, a vállalatok innovációs tevékenységét játékosan katalizáló Be-novative, az egzotikus szigetek felfedezéséhez jobb kezet nyújtó iLandGuide és a Koin kiadáskövető mobilalkalmazás.

Extra

A HiTechTest közönségét értékes vendégekkel egészíti ki a két társesemény, amelyeket szintén február 13-án délután rendeznek meg a Design Terminálban. Itt lesz a Digital Natives leányvállalataként létrejött iCatapult induló rendezvénye. A 400 millió forintos tőkével induló szervezet célja, hogy magyarországi mobilos fejlesztéseket vezessen be a világpiacon, segítse a tőkebefektetési és termékfejlesztési folyamatokat. A másik társrendezvény pedig az M2M, azaz a gépek közötti kommunikációt költséghatékony módon forradalmasító Arduino rejtelmeibe bevezető workshop a Stilblog szervezésében.

A HWSW természetesen ott lesz a rendezvényeken és beszámol a tapasztalatokról, de érdemes személyesen is ellátogatni bármelyikre. Az iCatapult eseményére korlátozott számban itt lehet regisztrálni az EventBride-on keresztül, a HighTechTest-ről pedig az MMKlaszter Facebook oldalán lelhetőek fel részletek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról