Szerző: Koi Tamás

2013. február 5. 16:05

Megvan a mobilszolgáltatók és a Skype békéjének a záloga

Új, régóta a csőben lévő üzleti modellt vezet be több piacon a világ legnépszerűbb VoIP-szolgáltatója, a Skype. Mostantól a felhasználók a mobilszolgáltatójuktól is vásárolhatnak Skype-egyenleget, a bevételmegosztással így végül mindenki jól járhat - még az előfizető is.

Megoldódhat a mobilszolgáltatók és a világ legnépszerűbb mobilos VoIP-szolgáltatását kínáló Skype közti konfliktus egy új üzleti modell bevezetésével. A luxemburgi székhelyű, egyébként a Microsoft tulajdonában álló Skype új üzleti partnerével, a mobilos fizetési tranzakciók lebonyolításában járatos MACH-kal karöltve több országban is elindítja a szolgáltatói számlázási opciót.

Az újítás segítségével a mobilos felhasználók a havi telefonszámlájuk terhére tölthetik fel Skype egyenlegüket, melyet aztán vezetékes és mobil irányokba folytatott telefonbeszélgetésekre használhatnak fel. Az előfizetők egy erre a célra létrehozott mobilwebes felületen keresztül vásárolhatnak Skype-hívásokra fordítható keretet, melynek összegét a mobilszolgáltató hozzáadja a havi telefonszámlához, illetve a rendszer támogatja a feltöltőkártyás csomagok terhére bonyolított vásárlásokat is. Vagyis a módszer hasonlóan működik, mint a mobilos parkolásfizetés, vagy autópályadíj-fizetés.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Skype és a MACH egyelőre három országban vezeti be a szolgáltatói számlázást: Oroszországban indul, majd rövidesen Kanadában és az Egyesült Államokban is megjelenhet a szerződött szolgáltatóknál. Az új fizetési módszer a tervek szerint rövidesen több országra is kiterjedhet - a magyarországi terjeszkedésről egyelőre nincs hír.

Az egyébként már régóta tervezett szolgáltatói számlázás bevezetésével voltaképpen minden érdekelt fél jól járhat. A Skype új fizetős ügyfelekhez juthat, míg a szolgáltatók végre valamilyen módon direkt részesedést kaphatnak a hálózatukon bonyolított hívások után. Végül, de nem utolsósorban az előfizetők számára ez az egyenlegfeltöltési mód kényelmet biztosíthat, valamint az előfizetéses ügyfelek lehetőséget kapnak arra, hogy az egyenlegfeltöltésért nem azonnal kell fizetniük.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról