Szerző: Gálffy Csaba

2013. február 05. 10:25:00

Hálózatos céget vett az Oracle

Erősíti hálózati portfólióját az Oracle, az Acme Packet felvásárlásával versenyképes forgalomszabályozó és biztonsági szolgáltatásokra tett szert a vállalat.

Megvásárolta az Acme Packet hálózati megoldásokban utazó céget az Oracle - jelentette be a két vállalat. Az Oracle 2,1 milliárd dollárt fizet az Acme-ért, ami a tőzsdei záróárhoz viszonyítva 22 százalékos felárat, de tavaly nyári mélyponthoz képest már szinte dupla árat jelent. Az Acme Packet készpénzállományát leszámítva a tranzakció 1,7 milliárd dollárjába került az Oracle-nek.

Volt az az ár

Az Acme Packet eladásával kapcsolatos pletykák már hónapok óta köröztek az iparban, nem véletlenül. A cég elnök-vezérigazgatóka, Andrew Ory a tavaly júniusban jelentette ki egy üzleti konferencián, hogy a "megfelelő áron" eladó a vállalat, ami gyakorlatilag beindította a házalást a vásárlók után, a részvény értékét pedig szépen feltornázta. "Az Acme Packet nem eladó, de meg lehet vásárolni, ha valaki kifizeti a teljes jelenlegi értéket és a a jövőérték megfelelő részét" - mondta akkor Ory.

Python everywhere! Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt bárhol és bárki használhatja.

Az Acme növekedésének legnagyobb korlátja a felhasználó szervezetek gyenge elérése volt, ezen az Oracle-felvásárlás egy csapásra változtathat, a cég termékei azonnal elérhetőek lesznek a legtöbb közepes és nagyvállalat számára. Az Acme termékei az Oracle prezentációja szerint a Core Network üzletág kínálatát egészíti majd ki, s mint ilyen elsősorban nagy hálózatüzemeltetők, nagyvállalatok és internetszolgáltatók számára lesznek elérhetőek.

Ezt vette az Oracle

A mintegy 880 főt foglalkoztató Acme termékei a hálózatos piac egy szűk szegmensét fedik le, a "session border control" rendszerek az IP-hálózatra épülnek rá, a hálózati packetek megfelelő prioritizálásával, a hálózati forgalom alakításával érik el, hogy az adott szolgáltatások és alkalmazások különböző eszközökön (okostelefon, PC, tablet, TV), különböző hálózatokon (3G, 4G/LTE, kábeles vagy WiFi LAN) biztonságosan és stabilan elérhetőek legyenek. A Net-Net brand alá tartozó termékek az ehhez szükséges QoS és biztonsági szolgáltatásokat nyújtják. Az Acme ezeken kívül többszolgáltatásos biztonsági gateway-eket és útkereső proxy-kat is forgalmaz.

A tranzakció várhatóan 2013 első felében lezárul majd, addig az Acme Packet a jelenlegi vezetéssel, különállóan működik tovább.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 22. 17:39

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.