:

Szerző: Bodnár Ádám

2013. január 31. 12:28

Cseh biztonsági céget vásárolt a Cisco

Bejelentette a prágai Cognitive Security felvásárlásának szándékát a Cisco. A cseh cég hálózatbiztonságban utazik, olyan, mesterséges intelligencián alapuló technológiát fejleszt, amely segítségével felderíthetők a biztonsági fenyegetések.

A Cisco megvásárolja a prágai központú, magánkézben levő Cognitive Security vállalatot, jelentette be a cég a Londonban zajló Cisco Live eseményen. Az akvirált vállalat olyan intelligens technológián dolgozik, amely valós időben képes azonosítani a fenyegetéseket.

A mintegy 30 főt foglalkoztató vállalat legfontosabb terméke a saját fejlesztésű Cognitive Analyst szoftver, amelynek alapja a Cooperative Adaptive Mechanism for Network Protection (CAMNEP) algoritmus. A CAMNEP a Cognitive Security állítása szerint csak astandard NetFlow/IPFIX adatokkal dolgozik, működéséhez nem szükséges más információ, például alkalmazásból vagy a felhasználótól, így a biztonság monitorozása nem jár adatvédelmi, megfelelőségi kockázatokkal.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az akvizíció szükségességét a Cisco a megváltozott IT-biztonsági elvárásokkal magyarázza: a vállalatoknál a személyes mobil eszközök, valamint a cloudszolgáltatások terjedése egészen más megközelítést igényel mint korábban, amikor a cégek hálózatának határait könnyen meg lehetett rajzolni és mindenről el lehetett dönteni, bent van vagy kint. Egyre inkább az a trend, hogy bármilyen felhasználó bármilyen eszközön bármilyen hálózaton csatlakozhat és elérhet vállalati adatokat (any-to-any), ez pedig az IT-részlegek számára nagy kihívást jelent, mondta Chris Young, a biztonsági részleg vezetője.

A londoni esemény idején adta ki szokásos éves biztonsági jelentését is a vállalat, amely néhány meglepő megállapítást is tartalmaz. A Cisco statisztikái azt mutatják, ma már könnyebb valamilyen támadásba vagy fertőzésbe futni az internet "fehér oldalán" bolyongva mint az olyan, általában gyanúsnak gondolt helyeken mint a pornószájtok, a hamis termékeket értékesítő oldalak vagy a szerencsejáték-szolgáltatások. Egy webkeresőn felbukkanó bannerre kattinta 182x nagyobb a fertőzés esélye mint egy pornóoldalon, állapítja meg a Cisco. Chris Young szerint az IT-biztonsági részlegeknek tudomásul kell venniük, hogy a vállalati hálózatok határai egyre inkább elmosódnak és eltűnnek, a védekezést egyre inkább annak a kérdésnek a helyes megválaszolása jelenti: ki, honnan, mihez férhet hozzá?

A Cognitive a szokásos feltételek teljesülése esetén a Cisco harmadik pénzügyi negyedévében olvadhat be a hálózatieszköz-gyártó óriásvállalatba, ahol természetesen a biztonsági részlegbe tagozódik. A megszerzett technológiák a Cisco felhőalapú biztonsági megoldásába kerülnek be az év végéig.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.