Szerző: Koi Tamás

2013. január 18. 12:21

Szabadabb régióváltás Xbox-tulajoknak

A hét közepe óta az Xbox LIVE felhasználók lényegében szabadon átköltöztethetik hozzáférésüket egyik régióból, illetve egyik országból a másikba. A migrációnál azonban nem árt odafigyelni bizonyos szempontokra.

A Microsoft a hét közepe óta új feltételekkel teszi lehetővé az Xbox LIVE szolgáltatást használóknak a régió-, illetve országváltást elsősorban arra az esetre, ha a felhasználók elköltöznének. A szabadabb migráció egyben arra is lehetőséget ad, hogy a játékosok olyan országba "jelentkezzenek át", ahol a hazainál bővebb, vagy attól eltérő tartalomválasztékot érnek el.

A migrációs lehetőséggel immár az Xbox LIVE felhasználó összes elért eredménye (achievment), avatarja és Microsoft pontja átmozgatható, míg ha korábban volt is ilyenre lehetőség, ezek rendszerint elvesztek. Az új migrációs rendszer bevezetése nem jelenti ugyanakkor azt, hogy minden tartalom automatikusan átvihető az új régióba. Így bizonyos letöltött játékok vagy azok kiegészítői, illetve más audiovizuális tartalmak (jellemzően filmek vagy zenék) elérhetősége különbözhet régióktól függően - a migrációs segéd a váltásnál az érintett esetekben erre külön felhívja a figyelmet. A migrációval nem helyezhetők át az Xbox Music előfizetések sem.

További korlátozás, hogy a felhasználó legfeljebb háromhavonta dönthet úgy, hogy megváltoztatja tartózkodási helyét, ilyenkor minden esetben újra hozzá kell adni fizetési eszközt a fiókhoz (ez lehet bankkártya, vagy bizonyos országok esetén PayPal-fiók). A migrációs folyamat emellett nem végezhető el olyan Xbox LIVE fiókkal, melyet valamilyen okból felfüggesztett a Microsoft.

A LIVE fiók migrációja nem teljesen új jelenség a magyar Xbox-felhasználóknak. A Microsoft miután 2010-ben Magyarországon is elindította a szolgáltatást, egyszeri alkalommal lehetővé tette a tulajdonosoknak, hogy korábban létrehozott, más országokba regisztrált fiókjukat áthozzák Magyarországra - ennek azonban akkor jóval bonyolultabb körülményei voltak, mint most. Az a felhasználó, aki most dönt a migráció mellett mindent elintézhet a Microsoft erre a célra létrehozott Xbox LIVE migrációs oldalán.

a címlapról