Szerző: Dojcsák Dániel

2013. január 16. 07:50

Újra próbálkozik a MySpace

A MySpace már eljátszotta néhányszor a hattyúdalát és a feltámadást is, most egy teljesen átalakított dizájnnal éled fel. A felület már kizárólag a zenére fókuszál, bárki belekezdhet a felfedezésbe egy Twitter-, Facebook- vagy a régi MySpace-profillal is.

Az új MySpace már tavaly óta fut zárt béta állapotban, tegnap viszont végre megnyitotta kapuit, hogy tegyen egy utolsó utáni kísérletet arra, hogy az online világ tematikus zenei közösségi felülete legyen, ahogy a régi időkben is volt, még a Facebook előtt. Az indulás pillanata össze lett kötve Justin Timberlake új számának A Suit & Tie-nak a debütálásával, amit maga a megújult felület is harsog. A kiemelt előadó kiválasztása nyilvánvalóvá teszi a célcsoportot is, a MySpace továbbra is a fiatalokat várja.

Ha valaki ragaszkodna a régi felülethez, akkor azt az eredeti URL-en még továbbra is eléri, az újat pedig a http://new.myspace.com címen lehet fellelni. Mivel a jelenlegi, továbbra is hűséges, de erősen megfogyatkozott felhasználói tábor erősen kötődik a régi megjelenéshez, ezért előfordulhat, hogy a szolgáltató meghagyja azt is egy időre és csak fokozatosan migrálja át az összes zenészt és rajongót az új generációba.

A regisztrációkor kiválaszthatjuk, hogy kiadók, zenészek, fotósok, újságírók, bloggerek vagy egyszerűen rajongók vagyunk, ezt követően azonnal belevethetjük magunkat a zenehallgatásba, felfedezésbe, mixek válogatásába, vagy indíthatunk rádiót is. A számunkra érdekes számok hozzáadhatóak egy állandó könyvtárhoz, ahová mindig vissza lehet térni.

A közösségi funkciók igazán változatosak, követhetőek más felhasználók, kiderül, hogy mennyire cseng össze a két ember ízlése, illetve a Soundcloud-hoz hasonlóan hálózatos kommunikáció alakulhat ki az előadók és hallgatóik, illetve a rajongók között.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A funkciók helyett most azonban a forradalom a megjelenítés terén történt. Az új MySpace leginkább a Windows 8 felületi megoldásait hozza magával. A grafikus elemek nagyok, de egyszerűek, tiszták. A divatos csempés, téglalapos elrendezés ugyanakkor a Windows mellett a Pinterestet is idézi. Az alsó sávban mindig a zenelejátszó foglal helyet, bal oldalon a navigációs menük, a fő hasábok a kurzornyilakkal csalogathatóak elő, illetve bármikor gépelni kezdünk, azonnal egy óriási keresőmezővé alakul a képernyő.

Érezhető, hogy néhol finomításra szorul még az oldal. Minden bizonnyal ez az első éles teszt, amikor a háttérrendszerek bizonyítják, hogy sok felhasználó és nagy forgalom mellett is működnek. A látványos dizájnnak viszont ára is van, gyengébb teljesítményű, régebbi gépeken legalább annyira lassú minden, mint az új Index esetében. A világ eljutott oda, hogy weboldalakhoz kell új számítógépet venni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról