Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Bővül a T-Home videotékája

Koi Tamás, 2013. január 11. 12:00
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Újabb hollywoodi filmstúdió mozifilmjeivel bővül a T-Home online videotékájának választéka. A bővítés jót tehet a video on demand szolgáltatások lassan felívelő hazai népszerűségének.

Újabb hollywoodi filmstúdióval kötött szerződést a Magyar Telekom, ezzel a bizonyos T-Home szolgáltatásokon keresztül elérhető video on demand tartalomkínálat jelentősen bővülhet. A szolgáltató hazánkban elsőként kínált internetes videotékát a T-Home IPTV ügyfeleknek, a rendszert azóta már tabletekről és okostelefonokról is el lehet érni. A tartalomkínálatot korábban számos kritika érte, ez az új stúdió, a Columbia Pictures (Sony) bevonásával javulhat.

A T-Home IPTV és Interaktív Sat TV szolgáltatások online videotékája jelenleg több ezer filmet kínál a legkülönfélébb műfajjal. A tartalmaknak jelenleg nagyjából 10 százaléka ingyenes, a mozifilmek kölcsönzésének átlagára 400-500 forint - tudtuk meg a Magyar Telekom sajtóosztályától. A T-Home online videotékájának kínálatában a Columbia mellett a Warner, a Disney és a Universal Pictures stúdiók filmkínálata található meg.


Okostelefonokról is elérhető

A videotéka bővítésével párhuzamosan a szolgáltató az Archív TV-nek nevezett catch-up tv funkciót is bővíti- ebben egyes tévécsatornák válogatott műsorai nézhetők vissza korlátozott ideig. A kínálatba az RTL Klub és az RTL II mellett a napokban bekerülnek a TV2 és a Story4 műsorai is, emellett új, előfizetéses video on demand szolgáltatásként megjelennek a rendszerben az AXN tévécsatorna tartalmai, jellemzően sorozatok.

A Telekom szerint a tavaly év végi időszakban az internetes téka forgalma jelentősen nőtt, igaz ebben az időszakban értelemszerűen többen is tévéznek otthon. A forgalom növekedéséhez hozzájárulhat, hogy a T-Home videotéka-szolgáltatását immár több mint 300 ezer magyar háztartás éri el, emellett a szolgáltató tavaly ősszel mobil eszközökön is elérhetővé tette a teljes filmkínálatot.

A T-Home szolgáltatások mellett hasonló jellegű videotárral rendelkezik a UPC Magyarország és az Invitel digitális kábeltévé-, illetve IPTV-szolgáltatása is. A UPC öt nagy stúdióval és közel tíz helyi forgalmazóval kötött eddig szerződést, választéka ma nagyjából 700 filmből áll. A cégnél a stúdiók mellett ma húsz tévécsatorna szolgáltat tartalmat a catch-up tv szolgáltatáson keresztül.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.