Szerző: Dojcsák Dániel

2013. január 3. 09:38

Lerázza magáról a versenytársait a Samsung

A Samsung 2012-ben végre átvette az áhított legnagyobb mobilgyártó címet, amit a butatelefonok tömeges eladásával egészen odáig a Nokia tartott. A gőzhenger azonban nem áll le, a Korea Times-ban megjelent jelentés szerint a dél-koreai gyártó idén 20 százalékkal több mobilt akar eladni.

A koreai elektronikai óriás tavalyi tervei 420 millió mobilkészülék eladását irányozták elő, idén pedig  további 20 százalékos növekedéssel 510 millió mobileszköz eladását várja a vállalat. Ebből a több mint félmilliárdból a Korea Times-nak nyilatkozó egyik beszállító szerint 390 millió, azaz körülbelül 76 százalék lesz okostelefon. Ezek a számok a korábbi Gartner-jóslatokat merészen túlhaladják, a piackutató 250-300 millió Samsung okostelefon eladását jósolta 2013-ra. A vállalat 2011-ben 97 millió, egy évvel korábban 24 millió, azt megelőzően pedig 600 ezer okostelefont adott el.

Az Apple tavaly valamivel több mint 125 millió iPhone-t adott el, a többi androidos vagy más platformot használó egyéb gyártók közül pedig senki más nincs, akivel érdemes lenne összehasonlítani a Samsung számait. A közel hasonló eredményt produkáló RIM, ZTE és HTC tavaly harmadik negyedévben egyenként 7,3-7,7 millió okostelefont adtak el, miközben a Samsung több mint 56 milliót.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Samsung vezetői szerint idén lassulni fog az okostelefon-piac növekedése, a tavalyi robbanást nehéz lenne megismételni azután, hogy világszerte egyre növekszik a penetráció. A Samsung növekedési tervei arra alapoznak, hogy a fejlődő piacokon kedvezőbb árú modellek révén javulhat a cég pozíciója, a fejlett piacokon, például az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában pedig az olcsóbb készülékkategóriákban lecsorgó LTE-képesség lesz az idei év hívószava.

A Samsung az Androidot szinte teljesen kisajátította, gyakorlatilag egyeduralkodó a piacon, az idei év viszont arról is szólhat, hogy a hardvergyártó lazít az androidos kitettségén és az eladásaiban nagyobb teret ad más operációs rendszereknek, köztük a Windows Phone-nak, illetve a saját fejlesztésű, Linux-alapú Tizennek, amely a Badát váltja. A Microsoft számára biztosan hízelgő lesz minden együttműködési javaslat, eközben pedig eljöhet a saját operációs rendszer ideje is. A webes és online szolgáltatások által vezérelt digitális platformok idején a felhasználók nem feltétlenül kell ragaszkodjanak az operációs rendszerhez. 2013 legnagyobb technológiai előrelépéseit a keresztplatformos megoldások hajtják majd, látszólag a Samsung ezt is a saját előnyére fordítja majd.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról