Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Ingyen adja a Windows 8 Próhoz a Media Centert a Microsoft

Bodnár Ádám, 2012. december 11. 12:54
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Microsoft már májusban közölte, a Windows 8-nak nem lesz része a Media Center, csak utólag megvásárolható, fizetős komponensként lehet hozzájutni. Februárig viszont nem kell fizetni sem érte.

A vállalat szerint az elmúlt pár évben alaposan megváltoztak a számítógépes médiafogyasztási szokások, az optikai hordozóról történő lejátszás helyét egyre inkább átveszi a letöltés és az online streaming (p. YouTube, Netflix, Hulu), Mivel a felhasználók médiafogyasztással töltött ideje érdemben nem változik, az online források előtérbe kerülése a fizikai hordozók kárára történik. A Microsoft által begyűjtött használati statisztikák szerint a PC-s DVD-lejátszás látványosan visszaszorulóban van, akár a felhasználók számát, akár a nézéssel töltött időt tekintjük.

Korábban az eltérő igényeket különféle Windows-verziókkal próbálta meg lefedni a Microsoft - a Windows XP-ből külön Media Center Edition jelent meg, a Windows 7 esetében pedig csak bizonyos változatoknak volt része a Media Center -, így nem minden eladott operációs rendszer után kellett a DVD-lejátszáshoz szükséges licencdíjakat megfizetni. A Windows 8 esetén cél volt a minél kevesebb verzió létrehozása, a vállalat ezért úgy döntött, a Windows Media Player belekerül az operációs rendszerbe, de DVD-lejátszási képesség nélkül, a Windows Media Center viszont utólag telepíthető, fizetségért.

A Microsoftt weboldalán azonban megjelent egy promóció, amelyben egyáltalán nem kell kifizetni a 10 eurós árat a Media Centerért és a DVD-lejátszási képességért. Az akció január végéig érvényes, csak meg kell látogatni a weboldalt és egy email-cím megadása után 72 órán belül érkezik a kód, amelynek birtokában a Control Panel / Add features to Windows 8 menüben aktiválni lehet a Media Center képességet. A kód csak Windows 8 Prón működik.

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.