Szerző: Koi Tamás

2012. november 28. 10:08

Óriáscsatolmányok Gmailben, Drive-integrációval

Mostantól a jelenleginél sokkal nagyobb méretű mellékleteket küldhetnek a Gmail-felhasználók, miután a Google szorosabban integrálta a Drive felhőalapú tárhelyszolgáltatást a levelezőrendszerbe.

A fájlmegosztás és az online levelezőszolgáltatások csatolmányrendszerének elegyítésével új szolgáltatással egészítette ki a Gmailt a Google. A felhasználók mostantól gyakorlatilag nincsenek korlátozva abban, hogy mekkora állományt csatolnak az elküldendő levelükhöz, mivel a csatolmány  mindvégig egy helyen marad: a Google szerverein, a felhasználó Drive-fiókjában.

A szorosabb Gmail-integráció lényegében nem más, mint egy plusz megosztási funkció, mely a levelezőszolgáltatás nemrég megújult kezelőfelületében jelenik meg. Ez lehetővé teszi a levél küldőjének, hogy a hagyományos csatolmányok mellett az állomány(ok) Drive-elérését elküldje a címzettnek, vagy címzetteknek, akik úgy kapnak hozzáférést a csatolmányhoz, mintha a felhasználó a Drive felületéről megosztotta volna velük a kiválasztott fájlt.

A Google szerint a rendszer egyik legkézenfekvőbb előnye, hogy a korábbi csatolmányok méretéhez képest négyszázszor nagyobb, akár 10 GB-os állományok is eljuttathatók így tetszőleges címzetthez, függetlenül attól, hogy a levelezőkiszolgáló vagy a webes kliens mekkora csatolmányokat engedélyez. A rendszer működéséből egy másik, elsősorban a gyakorta változó, vagy változtatható dokumentumok csatolását érinti, ezeknél ugyanis a címzettek mindig az éppen aktuális legfrissebb verziót láthatják megnyitás után.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Bár a csatolható fájlméret drasztikus megnövelése számos esetben könnyebbség lehet a felhasználóknak, kérdéses, hogy a vállalati rendszergazdák mennyire zárják majd szívükbe a bővítést. Ezzel a módszerrel ugyanis fogadóoldalon gyakorlatilag teljesen megkerülhető a csatolmányok szűrése, a Drive-ra irányított címzettek így olyan állományokat is letölthetnek, melyeket potenciális biztonsági kockázat vagy egyéb tényezők miatt a vállalati levelezőrendszer nem enged át.

Az új csatolmányrendszer a Gmail megújult kezelőfelületén az eddigiek alapján a következő napokban, fokozatosan élesedik a felhasználók számára.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról