Szerző: Koi Tamás

2012. november 28. 10:08

Óriáscsatolmányok Gmailben, Drive-integrációval

Mostantól a jelenleginél sokkal nagyobb méretű mellékleteket küldhetnek a Gmail-felhasználók, miután a Google szorosabban integrálta a Drive felhőalapú tárhelyszolgáltatást a levelezőrendszerbe.

A fájlmegosztás és az online levelezőszolgáltatások csatolmányrendszerének elegyítésével új szolgáltatással egészítette ki a Gmailt a Google. A felhasználók mostantól gyakorlatilag nincsenek korlátozva abban, hogy mekkora állományt csatolnak az elküldendő levelükhöz, mivel a csatolmány  mindvégig egy helyen marad: a Google szerverein, a felhasználó Drive-fiókjában.

A szorosabb Gmail-integráció lényegében nem más, mint egy plusz megosztási funkció, mely a levelezőszolgáltatás nemrég megújult kezelőfelületében jelenik meg. Ez lehetővé teszi a levél küldőjének, hogy a hagyományos csatolmányok mellett az állomány(ok) Drive-elérését elküldje a címzettnek, vagy címzetteknek, akik úgy kapnak hozzáférést a csatolmányhoz, mintha a felhasználó a Drive felületéről megosztotta volna velük a kiválasztott fájlt.

A Google szerint a rendszer egyik legkézenfekvőbb előnye, hogy a korábbi csatolmányok méretéhez képest négyszázszor nagyobb, akár 10 GB-os állományok is eljuttathatók így tetszőleges címzetthez, függetlenül attól, hogy a levelezőkiszolgáló vagy a webes kliens mekkora csatolmányokat engedélyez. A rendszer működéséből egy másik, elsősorban a gyakorta változó, vagy változtatható dokumentumok csatolását érinti, ezeknél ugyanis a címzettek mindig az éppen aktuális legfrissebb verziót láthatják megnyitás után.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Bár a csatolható fájlméret drasztikus megnövelése számos esetben könnyebbség lehet a felhasználóknak, kérdéses, hogy a vállalati rendszergazdák mennyire zárják majd szívükbe a bővítést. Ezzel a módszerrel ugyanis fogadóoldalon gyakorlatilag teljesen megkerülhető a csatolmányok szűrése, a Drive-ra irányított címzettek így olyan állományokat is letölthetnek, melyeket potenciális biztonsági kockázat vagy egyéb tényezők miatt a vállalati levelezőrendszer nem enged át.

Az új csatolmányrendszer a Gmail megújult kezelőfelületén az eddigiek alapján a következő napokban, fokozatosan élesedik a felhasználók számára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról