Szerző: Bodnár Ádám

2012. november 21. 10:58

A legújabb Windows Server is elérhető az Amazon felhőjében

Az Amazon infrastruktúraszolgáltatásán is elérhető a Windows Server 2012, tette közzé tegnap egy blogbejegyzésben az Amazon Windows-csapatának vezetője, Tom Rizzo, akit a redmondi szoftvercégtől igazolt a cloudszolgáltató.

Az Amazon felhőjében eddig is elérhető volt Windows Server 2008 és R2, most a Windows Server 2012-vel bővült a repertoár. A Microsoft legújabb szervere minden régióban elérhető és ingyenesen tesztelhető is - az Amazon szokása szerint havi 750 órányi gépidőt ingyen ad egy éven keresztül a legkisebb (micro) instance-on. Amennyiben valakinek elnyeri a tetszését a konstrukció, csak le kell állítania a micro instance-t és elindítania egy nagyobbat, ezzel megkezdődhet az éles, fizetős használat - az árak az instance típusától függően óránként 0,03 és 3,58 dollár között változnak az európai adatközpontban futtatva.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A vállalat összesen 31 különféle Windows Server 2012-re épülő rendszerképet tett elérhetővé a felhasználók számára 19 különböző nyelven. Egyes Windows Server 2012 rendszerképekben eleve benne van a SQL Server 2008 vagy a SQL Server 2008 R2, azonban mivel az adatbázisnak már újabb verziója is létezik, valószínűleg hamarosan ez is bekerül a kínálatba. Az AWS Elascic Beanstalk is támogatja már a Windows Server 2012-re írt .NET alkalmazások "provisioningjét".

Az Amazontól letölthető egy AWS Toolkit for Visual Studio szoftver, ennek a legújabb verziója már a Visual Studio 2012-vel és a .NET 4.5 keretrendszerre épült alkalmazásokkal is kompatibilis - ez a fejlesztést, debuggolást és telepítést segíti. Windows Server 2012-t persze nem csak az Amazon kínál a felhőjében, a legújabb operációs rendszer már elérhető a Windows Azure-ön, illetve a Rackspace-nél is például.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról